Βρετανία: Η Σκότλαντ Γιαρντ βρήκε τη Φεράρι πιλότου της F1 που είχε κλαπεί πριν 30 χρόνια

Βρετανία: Η Σκότλαντ Γιαρντ βρήκε τη Φεράρι πιλότου της F1 που είχε κλαπεί πριν 30 χρόνια

Η βρετανική αστυνομία εντόπισε επιτέλους το κλαπέν πολυτελές αυτοκίνητο του Γκέρχαρντ Μπέργκερ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική αστυνομία βρήκε μια Ferrari που ανήκε στον πρώην οδηγό αγώνων της Formula 1 Γκέρχαρντ Μπέργκερ και είχε κλαπεί πριν από σχεδόν 30 χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα η Σκότλαντ Γιαρντ.

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, το εν λόγω όχημα είναι ένα σπορ αυτοκίνητο Ferrari F512 TR, μια εκσυγχρονισμένη έκδοση της δημοφιλούς Ferrari Testarossa.

Το αυτοκίνητο κλάπηκε το 1995 κατά τη διάρκεια του γκραν πρι του Σαν Μαρίνο (στην πίστα της Ιμολα). Κάτοχος του αυτοκινήτου ήταν ο Αυστριακός οδηγός , ο οποίος αγωνίστηκε στη Formula 1 από το 1984 έως το 1997 και κέρδισε 10 αγώνες. Εκτοτε, παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, δεν υπήρχαν νέα για το αυτοκίνητο.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, τον Ιανουάριο, η Σκότλαντ Γιαρντ έλαβε πληροφορίες ότι ο έλεγχος μιας Ferrari που αγόρασε Αμερικανός αγοραστής μέσω Βρετανού μεσίτη το 2023 έδειξε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί.

Μέλη της Μονάδας Οργανωμένου Εγκλήματος Αυτοκινήτων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν την έρευνά τους, η οποία διήρκεσε τέσσερις ημέρες. Εκεί αποσαφηνίστηκε ότι η Ferrari στάλθηκε στην Ιαπωνία λίγο μετά την κλοπή και έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο μόλις πέρυσι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών επιβολής του νόμου, το κόστος του αυτοκινήτου είναι 350.000 στερλίνες (420.000 ευρώ περίπου).

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε συλλήψεις για την υπόθεση και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Πηγή: The Telegraph, London Evening Standard

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή