Η Meta αναζητεί τουs λόγους που «έριξαν» Facebook και Instagram

Η Meta αναζητεί τουs λόγους που «έριξαν» Facebook και Instagram

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο όμιλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Meta υπέστη μια ασυνήθιστη διακοπή λειτουργίας σε αρκετές από τις πλατφόρμες του, που επηρέασε ταυτόχρονα το Facebook, το Instagram και το Messenger. Το τεχνικό όμως πρόβλημα που προκάλεσε τη διακοπή επιλύθηκε ύστερα από δύο και πλέον ώρες και ενώ χρήστες των δικτύων είχαν αρχίσει να στέλνουν σχετικές αναφορές.

«Νωρίτερα σήμερα, ένα τεχνικό πρόβλημα εμπόδισε χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες μας. Επιλύσαμε το πρόβλημα αυτό το συντομότερο δυνατό για όλους όσοι επηρεάστηκαν από τη διακοπή αυτή, και ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε», δήλωσε ο Αντι Στόουν, εκπρόσωπος του ομίλου στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) λιγότερο από μια ώρα αφότου ο όμιλος παραδέχθηκε τη βλάβη. 

Ο ιστότοπος Downdetector, που εντοπίζει τα τεχνικά προβλήματα στις ψηφιακές πλατφόρμες, κατέγραψε έως 580.000 αναφορές χρηστών για το Facebook ανά τον κόσμο και έως 92.000 για το Instagram γύρω στις 17.30 ώρα Ελλάδας. 

«Είμαστε ενήμεροι για ένα πρόβλημα που επηρεάζει τη σύνδεση με το Facebook. Οι ομάδες των μηχανικών μας προσπαθούν εντατικά να επιλύσουν το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο καλιφορνέζικος όμιλος στον ιστότοπό του, καταγράφοντας ενδεχόμενα προβλήματα λειτουργίας. 

Σχεδόν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία από τις πλατφόρμες του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp) κάθε μήνα.

AFP-Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή