Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μείωση στους θεατές της τελετής έναρξης λόγω φόβου για τρομοκρατική επίθεση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μείωση στους θεατές της τελετής έναρξης λόγω φόβου για τρομοκρατική επίθεση

Η απόφαση για μείωση του αριθμού θεατών ελήφθη ύστερα από αίτημα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση για μείωση του αριθμού των θεατών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι ελήφθη ύστερα από αίτημα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, εν μέσω φόβων για επιθέσεις από ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες, σύμφωνα με το Politico, που επικαλείται ανώνυμο υψηλόβαθμο στέλεχος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την πηγή του δημοσιεύματος, ο Γάλλος ηγέτης φοβάται προβλήματα που σχετίζονται με τον έλεγχο του πλήθους και την ασφάλεια, καθώς η τελετή έναρξης θα γίνει για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο – στο ανάχωμα του Σηκουάνα και όχι σε γήπεδο.

Ο συνομιλητής της ιστοσελίδας ανέφερε ότι οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν ακόμη καταγράψει κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης κατά τη διάρκεια των Αγώνων, αλλά είπε ότι «η κύρια απειλή είναι η ισλαμιστική τρομοκρατία».

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών πιστεύει ότι ορισμένες τρομοκρατικές ομάδες που δραστηριοποιούνται εκτός Γαλλίας θεωρούν τη χώρα ως πιθανό στόχο για μελλοντική επίθεση, αλλά δεν διαθέτουν επαρκείς οικονομικούς πόρους. Ως παράδειγμα, η πηγή ονόμασε την Αλ Κάιντα και τον ISIS.

Χθες Τρίτη, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν είπε ότι περίπου 326.000 άνθρωποι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι στο ανάχωμα του Σηκουάνα. Οπως σημειώνει το Politico, αυτός είναι σχεδόν ο μισός από τον αρχικά προγραμματισμένο αριθμό θεατών: Τον Οκτώβριο του 2022, ο υπουργός είχε μιλήσει για την πιθανότητα 600.000 άτομα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 προγραμματίζεται για τις 26 Ιουλίου.

Πηγή: Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή