Η Γερμανία κατηγορεί τον Μπεν Γουάλας ότι έπεσε στη «ρωσική παγίδα»

Η Γερμανία κατηγορεί τον Μπεν Γουάλας ότι έπεσε στη «ρωσική παγίδα»

Ο Γουάλας, υπουργός Αμυνας της Βρετανίας μέχρι πέρυσι, έβαλε στο στόχαστρο τη Γερμανία, αναφερόμενος στη διαρροή συνομιλίας ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων της, τονίζοντας ότι «οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν διεισδύσει αρκετά» στη χώρα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρέσβης της Γερμανίας στη Βρετανία κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Αμυνας Μπεν Γουάλας ότι «έπεσε στη ρωσική παγίδα», σχολιάζοντας συνομιλία ανώτατων Γερμανών στρατιωτικών που διέρρευσε πρόσφατα και στην οποία συζητούσαν σχετικά με την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Στο απόσπασμα της ηχογραφημένης κλήσης, που δημοσιεύθηκε σε ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι Γερμανοί αξιωματικοί συζητούν πώς οι πύραυλοι κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία. Επιπλέον, αναφέρονται στον ρόλο της Βρετανίας στον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Ο Γουάλας, υπουργός Αμυνας της Βρετανίας μέχρι πέρυσι, έβαλε στο στόχαστρο τη Γερμανία για τη διαρροή, τονίζοντας ότι «οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν διεισδύσει αρκετά» στη χώρα.

«Αχρείαστα» σχόλια

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη νωρίτερα σήμερα Τετάρτη, ο πρέσβης Μιγκουέλ Μπέργκερ ανταπέδωσε την κριτική περιγράφοντας τα σχόλια του Γουάλας ως «εξαιρετικά αχρείαστα».

«Αυτό επιδιώκει η Ρωσία με τη δημοσίευση της τηλεφωνικής συνομιλίας», ανέφερε. «Ηταν μία πολύ επαγγελματική συζήτηση για τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην πέσουμε στη ρωσική παγίδα του διχασμού και, δυστυχώς, κάποιοι έπεσαν ήδη σε αυτήν».

Ο Γερμανός υπουργός Αμυνας Μπόρις Πιστόριους ανέφερε χθες, Τρίτη, ότι η επίμαχη κλήση είχε υποκλαπεί αφότου ένας από τους συμμετέχοντες εισήλθε μέσω μη ασφαλούς γραμμής από δωμάτιο ξενοδοχείου στη Σιγκαπούρη.

Ο Μπέργκερ δήλωσε, μιλώντας στο BBC, ότι η γερμανική κυβέρνηση «δεν χρειάζεται» να απολογηθεί και πως τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από την έρευνα για τα αίτια της διαρροής δείχνουν ότι προκλήθηκε από «ατομικό λάθος» ενός από τους αξιωματικούς.

Με πληροφορίες από το Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή