Tι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις εκρήξεις κοντά στην αποστολή Μητσοτάκη

Tι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις εκρήξεις κοντά στην αποστολή Μητσοτάκη

Στόχος ρωσικής επίθεσης έγινε η Οδησσός σήμερα, ενώ ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μηστοτάκη, και συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελέσκι, λίγο πριν ο Ελληνας πρωθυπουργός παραστεί στη σύνοδο του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος ρωσικής επίθεσης έγινε η Οδησσός σήμερα, ενώ ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μηστοτάκη, και συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελέσκι, λίγο πριν ο Ελληνας πρωθυπουργός παραστεί στη σύνοδο του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι. Για λόγους ασφαλείας, το ραντεβού των δύο ηγετών είχε συμφωνηθεί κάτω από άκρα μυστικότητα.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι έγινε γνωστό πως επίθεση πραγματοποιήθηκε σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την ελληνική αποστολή. «Είμαστε όλοι καλά» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Πηγές από το Μαξίμου υποστήριξαν πως δεν τέθηκε ζήτημα ασφαλείας για τον Ελληνα πρωθυπουργό και όσους τον συνόδευσαν στο ταξίδι – αστραπή.

Το χρονικό

Σύμφωνα με αναφορές από την Οδησσό, η σημερινή ρωσική επίθεση έγινε με μη επανδρωμένα drone – καμικάζι Shaheed-136 και κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους.

Ο δημοσιογράφος Alexis Brunet μετέφερε πως η επίθεση σημειώθηκε περί τις 11:45 π.μ. οπότε και ακούστηκε μία πολύ δυνατή έκρηξη από το λιμάνι, αμέσως μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού για πυραύλους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας πύραυλος βορειοκορεατικής κατασκευής είχε στόχο τον Ουκρανό πρόεδρο. 

Εικόνες από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ζελένσκι

Tι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις εκρήξεις κοντά στην αποστολή Μητσοτάκη-1
Reuters

Tι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις εκρήξεις κοντά στην αποστολή Μητσοτάκη-2
Reuters

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές σε μεγάλα διεθνή μέσα για την επίθεση, αλλά στα λεπτά που ακολούθησαν, εικόνες και βίντεο από την Οδησσό αναρτήθηκαν σε πολλούς λογαριασμούς στο διαδίκτυο.

Η γνησιότητα του υλικού δεν έχει διασταυρωθεί προς το παρόν από ανεξάρτητη πηγή.

Στα πλάνα που ακολουθούν φαίνεται, σύμφωνα με αναφορές, η αυτοκινητοπομπή του Β. Ζελένσκι.

Tι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις εκρήξεις κοντά στην αποστολή Μητσοτάκη-3

Επικοινωνία Δένδια με Ουκρανό ΥΠΑΜ

Συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό του είχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Χ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT