Δολιοφθορά στο εργοστάσιο της Tesla: Η γερμανική αστυνομία επιβεβαιώνει τον εμπρησμό από ομάδα ακροαριστερών

Δολιοφθορά στο εργοστάσιο της Tesla: Η γερμανική αστυνομία επιβεβαιώνει τον εμπρησμό από ομάδα ακροαριστερών

Ο Ελον Μασκ χαρακτήρισε τους δράστες «τους πιο ανόητους οικοτρομοκράτες στη γη» και ζήτησε από τις γερμανικές Αρχές «συγκεκριμένα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης για τη στήριξη της επιχείρησης και των εργαζομένων της».

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ακροαριστερή ομάδα, ονόματι «Vulkangruppe», ανέλαβε την ευθύνη μέσω επιστολής την οποία η γερμανική αστυνομία θεωρεί «αυθεντική», για τη δολιοφθορά που σημειώθηκε την Τρίτη κοντά στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla στο Βερολίνο.

«Θεωρούμε ότι η επιστολή είναι γνήσια», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας σήμερα, αναφερόμενος στην ανάληψη ευθύνης από τους «ακροαριστερούς εξτρεμιστές» οι οποίοι καταγγέλλουν, από την πλευρά τους, τις «ακραίες συνθήκες εκμετάλλευσης» που, όπως υποστηρίζουν, υφίσταται το εργατικό δυναμικό στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ελον Μασκ.

Η μεγα-βιομηχανική μονάδα της Tesla κοντά στο Βερολίνο έμεινε χωρίς ρεύμα και εκκενώθηκε την Τρίτη, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε κοντά στις εγκαταστάσεις της.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι διευθύνοντες της Tesla, η συνολική ζημία από την εν λόγω δολιοφθορά αναμένεται να ανέλθει σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το εργοστάσιο αναμένεται να μείνει χωρίς ρεύμα έως και το τέλος της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. 

Ο Ελον Μασκ αποκήρυξε τους δράστες ως «τους πιο ανόητους οικοτρομοκράτες στη γη» και ζήτησε από τις γερμανικές Αρχές «συγκεκριμένα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης για τη στήριξη της επιχείρησης και των εργαζομένων της».

Το εν λόγω εργοστάσιο της Tesla έχει βρεθεί στο στόχαστρο οικολόγων-διαδηλωτών οι οποίοι αντιτίθενται στην προγραμματισμένη επέκταση των εγκαταστάσεών του, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters. 

Με πληροφορίες από DW, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή