Ντ. Κάμερον: Ανησυχία για την προοπτική επίθεσης στη Ράφα – Συνάντηση με τον Μπένι Γκαντζ

Ντ. Κάμερον: Ανησυχία για την προοπτική επίθεσης στη Ράφα – Συνάντηση με τον Μπένι Γκαντζ

Την ευθύνη του Ισραήλ αναφορικά με την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας υπογράμμισε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, εκφράζοντας ανησυχία για τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επίθεση στη Ράφα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευθύνη του Ισραήλ αναφορικά με την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας υπογράμμισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη συνάντησή του με τον πρώην υπουργό Αμυνας και μέλος του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ, ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επίθεση στη Ράφα, έκανε λόγο για «δύσκολες» αλλά «απαραίτητες» συζητήσεις.

«Υπογράμμισα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει το Ισραήλ για να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, καθώς και την ανησυχία της Βρετανίας για την προοπτική μιας στρατιωτικής επίθεσης στη Ράφα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την Τρίτη, ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας είχε προαναγγείλει πως θα προειδοποιούσε σήμερα τον Γκαντζ ότι η υπομονή για τα «φοβερά δεινά» στη Λωρίδα της Γάζας εξαντλείται.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Μπένι Γκαντζ ταξίδεψε σε Ουάσιγκτον και Λονδίνο για να παρουσιαστεί ως υποψήφιος μελλοντικός πρωθυπουργός, την ώρα που κλιμακώνονται οι διεθνείς πιέσεις προς το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο Γκαντζ εντάχθηκε στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπερασπιζόμενος την ισραηλινή εθνική ενότητα εν καιρώ πολέμου.

Ωστόσο, ο 64χρονος θεωρείται, παράλληλα, πολιτικός αντίπαλος του 74χρονου Νετανιάχου και ο άνθρωπος που θα μπορούσε να τον διαδεχθεί στην εξουσία όταν εκείνος οδηγηθεί στην έξοδο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT