Η απάντηση του ρωσικού ΥΠΕΞ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επίθεση στην Οδησσό

Η απάντηση του ρωσικού ΥΠΕΞ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επίθεση στην Οδησσό

«Δεν έχουμε εκφοβίσει την Ελλάδα», γράφει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενόχληση της Μόσχας για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την πυραυλική επίθεση στην Οδησσό εξέφρασε ​η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ απάντησε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού με ανάρτησή της στο Telegram επικαλούμενη τον Ελληνα μουσικό, Μίκη Θεοδωράκη.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μαρία Ζαχάροβα:

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: “Σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, αποδείξαμε την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί”. Αποκάλεσε επίσης τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης.

Πρώτον, δεν έχουμε εκφοβίσει την Ελλάδα ή οποιονδήποτε άλλον και δεν πρόκειται να τους εκφοβίσουμε. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα.

Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθρός.

Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, κατά τη διάρκεια του συνηθισμένου μαθήματος μουσικής, μελετούσα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Γνώριζα τόσο τη μουσική του όσο και τη μοίρα του. Hταν κι αυτός εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης.

Μην προδώσεις, Κυριάκο, τη μνήμη της ελληνικής Αντίστασης!». 

Μητσοτάκης για επίθεση στην Οδησσό: «Ηταν κάτι πολύ άγριο»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα στις στιγμές της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης κοντά στην ελληνική αποστολή στην Οδησσό την Τετάρτη. 

«Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της Ε.Ε. να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας με Ελληνες δημοσιογράφους στο Βουκουρέστι.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «όλοι μας ανησυχήσαμε. Αν σκεφτείτε ότι ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε οπουδήποτε, ήταν κάτι πολύ άγριο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή