Υεμένη: Δύο εκρήξεις κοντά σε πλοίο

Υεμένη: Δύο εκρήξεις κοντά σε πλοίο

«Ο καπετάνιος ανέφερε δύο εκρήξεις μπροστά από το πλοίο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν την Παρασκευή κοντά σε πλοίο που έπλεε στα ανοιχτά της Υεμένης, 50 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του κόλπου του Αντεν, σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO.

«Ο καπετάνιος ανέφερε δύο εκρήξεις μπροστά από το πλοίο. Το πλοίο και το πλήρωμα είναι σώοι και ασφαλείς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η βρετανική υπηρεσία.

«Συνιστάται στα πλοία να πλέουν με προσοχή και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στην UKMTO», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη επίθεση με στόχο την κυκλοφορία πλοίων ανοιχτά της Υεμένης. Την Τετάρτη, τρία μέλη του πληρώματος του εμπορικού πλοίου υπό ελληνική διαχείριση, «True Confidence», σκοτώθηκαν ύστερα από πυραυλική επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι φιλοϊρανοί μαχητές Χούθι.

Νωρίτερα, η Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM) των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε την Πέμπτη πλήγματα εναντίον τεσσάρων αυτοκινούμενων συστημάτων πυραύλων κρουζ κατά πλοίων επιφανείας (ASCM) των Χούθι και ενός μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (UAV), επίσης των Χούθι, σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή