Ορμπαν: Ο Τραμπ «δεν θα δώσει δεκάρα στην Ουκρανία», εάν εκλεγεί

Ορμπαν: Ο Τραμπ «δεν θα δώσει δεκάρα στην Ουκρανία», εάν εκλεγεί

«Ανθρωπο της ειρήνης», που θα βάλει τέλος στον ολοκληρωτικό πόλεμο στην Ουκρανία, χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ούγγρος πρωθυπουργός

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα σταματήσει εντελώς τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, εάν κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν έπειτα από συνάντηση των δύο ηγετών.

«Δεν θα δώσει δεκάρα στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας», δήλωσε ο Ορμπαν στα ουγγρικά κρατικά μέσα ενημέρωσης χθες Κυριακή. «Ως εκ τούτου, ο πόλεμος θα τελειώσει, διότι είναι προφανές ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι μακροχρόνιοι σύμμαχοι συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο του Τραμπ στη Φλόριντα, προκαλώντας επικριτικά σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Ανθρωπος της ειρήνης» ο Τραμπ

Σε συνέντευξή του μετά τη συνάντηση -κατά την οποία ο Τραμπ και ο Ορμπαν συζήτησαν «ευρύ φάσμα θεμάτων», ο Ούγγρος πρωθυπουργός επαίνεσε τον επικρατέστερο Ρεπουμπλικανό ως «άνθρωπο της ειρήνης» που θα βάλει τέλος στον ολοκληρωτικό πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο διεξάγει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από τον Φεβρουάριο του 2022.

«Αν οι Αμερικανοί δεν δώσουν χρήματα και όπλα, μαζί με τους Ευρωπαίους, ο πόλεμος τελειώνει», είπε. «Και αν οι Αμερικανοί δεν δώσουν χρήματα, οι Ευρωπαίοι από μόνοι τους δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν αυτόν τον πόλεμο. Και τότε ο πόλεμος τελειώνει», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει ασκήσει κριτική στο ΝΑΤΟ, κυριαρχεί στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία και επί του παρόντος προηγείται του Δημοκρατικού εν ενεργεία προέδρου Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις σε πολλές βασικές πολιτείες.

Σύμφωνα με τον Ορμπαν, ο Τραμπ έχει «λεπτομερές σχέδιο» για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, το οποίο συμβαδίζει με τα συμφέροντα της Ουγγαρίας.

Ο Ορμπαν, ο οποίος διατηρεί επαφές με τον Πούτιν εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι αντίθετος στην αποστολή περισσότερων χρημάτων και όπλων στο Κίεβο.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρόσφατα τάχθηκε επίσης δημόσια υπέρ την υποψηφιότητας Τραμπ και της επιστροφής του στον Λευκό Οίκο φέτος, εδραιώνοντας την πολυετή μεταξύ τους συνεργασία.

Με πληροφορίες από Reuters

.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή