Πώς η φωτογραφία «μαρτύρησε» την Κέιτ – Τα τέσσερα σημεία που πρόδωσαν το φώτοσοπ

Πώς η φωτογραφία «μαρτύρησε» την Κέιτ – Τα τέσσερα σημεία που πρόδωσαν το φώτοσοπ

Τα σημεία που ανάγκασαν την πριγκίπισσα να παραδεχτεί ότι «πειραματίζεται» με την επεξεργασία των εικόνων και να ζητήσει συγγνώμη

πώς-η-φωτογραφία-μαρτύρησε-την-κέιτ-562928392

Φήμες και ερωτήματα προκάλεσε η προσπάθεια της βασιλικής οικογενείας να κατευνάσει τις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της πριγκίπισσας Κέιτ Μίντελτον με τη δημοσίευση φωτογραφίας που κοινοποίησε η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας στις 10 Μαρτίου. Η πριγκίπισσα της Ουαλλίας ποζάρει αγκαλιά με τα τρία παιδιά της: τον πρίγκιπα Λούις, τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ. Ομως, με μία προσεκτική ματιά, κάτι πάει λάθος. Το φερμουάρ στη ζακέτα της Κέιτ έχει μία αφύσικη κλίση σε σχέση με τη στάση του σώματός της, ενώ έχει και διαφορετικό χρώμα στο πάνω και στο κάτω μέρος.

Κέιτ Μίντλετον: Οι παρεμβάσεις στη φωτογραφία

Στο αριστερό μανίκι της Σάρλοτ υπάρχει ένα εμφανές κενό και το χέρι της μοιάζει να έχει αντιγραφεί από άλλη φωτογραφία. Κοιτώντας καλά τη νεαρή πριγκίπισσα διαπιστώνουμε ακόμη πως τα μαλλιά της δεν «χύνονται» στους ώμους της αλλά σταματούν απότομα σαν να συναντούν κάποιο εμπόδιο. Τέλος, και παραμένοντας στη φιγούρα της νεαρής, η φούστα στο ύψος του δεξιού της γοφού είναι θολή, φαίνεται να περισσεύει από το σώμα της.

Πολλά διεθνή πρακτορεία, όπως το Associated Press, το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), απέσυραν τις φωτογραφίες και ενημέρωσαν τους πελάτες τους να μη τις χρησιμοποιούν καθώς είναι προϊόντα ψηφιακής επεξεργασίας.

Η απουσία της βέρας από το δάχτυλο της Κέιτ στην εν λόγω φωτογραφία πυροδότησε «κίτρινες» συζητήσεις σχετικά με έναν πιθανό χωρισμό ή κάποια κρίση στη σχέση του ζεύγους.

Τελικά, η Μίντλετον με μήνυμα στον λογαριασμό της στο Χ (πρώην Twitter) δήλωσε σε παιγνιώδη τόνο πως τελευταία «πειραματίζεται» με την επεξεργασία φωτογραφιών. «Οπως πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι, πειραματίζομαι περιστασιακά με την επεξεργασία», έγραψε. «Ηθελα να εκφράσω τη συγγνώμη μου για την όποια σύγχυση προκάλεσε η οικογενειακή φωτογραφία που μοιραστήκαμε χθες. Ελπίζω όλες όσες γιορτάζουν να είχαν μία ευτυχισμένη γιορτή της μητέρας. Ευχαριστώ, Κάθριν».

Πώς η φωτογραφία «μαρτύρησε» την Κέιτ – Τα τέσσερα σημεία που πρόδωσαν το φώτοσοπ-1
New York Times

Πάντως, η πριγκίπισσα εμφανίστηκε χθες και δημόσια μαζί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ μέσα σε μαύρο αυτοκίνητο. Το ζεύγος βγήκε από το παλάτι του Ουίνδσορ με κατεύθυνση προς το αββαείο του Ουέστμινστερ για την ετήσια λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας. Ωστόσο, η σκανδαλοθηρική εφημερίδα Daily Mail αποσαφήνισε πως η Κέιτ Μίντλετον δεν επρόκειτο να παρευρεθεί στην εκδήλωση και αντ’ αυτού θα πήγαινε σε ένα προσωπικό ραντεβού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή