Ρωσία: Στις φλόγες διυλιστήριο εξαιτίας επίθεσης της Ουκρανίας με ντρόουν

Ρωσία: Στις φλόγες διυλιστήριο εξαιτίας επίθεσης της Ουκρανίας με ντρόουν

Ανασχέθηκε επιδρομή από αέρος και στην ίδια τη Μόσχα, κατά τις τοπικές αρχές

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μονάδα διύλισης πετρελαίου στην πόλη Κστόβα, στην περιφέρεια Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας, βρίσκεται στις φλόγες εξαιτίας επίθεσης της Ουκρανίας με ντρόουν, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γκλιέμπ Νικίτιν μέσω Telegram, καθώς αυξάνονται σημαντικά οι επιθέσεις από αέρος που εξαπολύει η Ουκρανία.

«Το πρωί η βιομηχανική ζώνη Κστόβα, εγκατάσταση καυσίμων και ενέργειας, υπέστη επίθεση από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», ανέφερε ο Νικίτιν.

Στην πόλη αυτή βρίσκεται το διυλιστήριο Νόρσι της Lukoil.

Νωρίτερα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι οι εργασίες στο συγκεκριμένο διυλιστήριο ανεστάλησαν εξαιτίας «συμβάντος», επικαλούμενο την εταιρεία.

Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Baza, το οποίο θεωρείται πως έχει σχέσεις με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, έκανε λόγο για ουκρανική επίθεση με ντρόουν.

Οι ουκρανικές αρχές δεν το έχουν διαψεύσει προς το παρόν.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σαμπιάνιν, ανακοίνωσε μέσω Telegram πως συστοιχίες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν ουκρανικό, τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο εναέριο όχημα το οποίο πέταγε προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας.

Ο αιρετός διευκρίνισε πως δεν υπήρξαν θύματα ούτε ζημιές στην περιοχή Ραμένσκι, όπου κατέπεσαν τα συντρίμμια του UAV.

Και στο Μπέλγκοροντ

Στη νότια Ρωσία, στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν έναν πύραυλο Tochka-U και οκτώ βλήματα του συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης RM-70 Vampire των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

«Στις 12 Μαρτίου, περίπου στις 07.30 ώρα Μόσχας [06.30 ώρα Ελλάδος], ανασχέθηκε απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποιώντας το σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης RM-70 Vampire και το τακτικό πυραυλικό σύστημα Tochka-U. Υπήρχαν οκτώ ρουκέτες και ένας πύραυλος σε υπηρεσία. Το συγκρότημα εκπομπής Tochka-U καταστράφηκε στον αέρα πάνω από το έδαφος της περιφέρειας Μπέλγκοροντ», ανέφερε το υπουργείο στη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, RIA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT