Οι ηγέτες της Ε.Ε. «θα παροτρύνουν το Ισραήλ να μην ξεκινήσει επιχείρηση στη Ράφα»

Οι ηγέτες της Ε.Ε. «θα παροτρύνουν το Ισραήλ να μην ξεκινήσει επιχείρηση στη Ράφα»

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση «να απέχει από χερσαία επιχείρηση στη Ράφα όπου πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι αναζητούν ασφάλεια», σύμφωνα με το σχέδιο κειμένου

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα απαιτήσουν «άμεση ανθρωπιστική παύση που θα οδηγήσει σε βιώσιμη κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα και θα παροτρύνουν το Ισραήλ να μην ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να απέχει από χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, όπου πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι αναζητούν σήμερα ασφάλεια από τις μάχες και πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια», αναφέρει το σχέδιο κειμένου, το οποίο επικαλείται το Reuters.

Το κείμενο θα χρειαστεί την έγκριση και των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. για να εγκριθεί στη σύνοδο κορυφής στις 21 και 22 Μαρτίου.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή