Νέος γύρος συνομιλιών Κίνας – ΝΑΤΟ για την πολιτική ασφαλείας

Νέος γύρος συνομιλιών Κίνας – ΝΑΤΟ για την πολιτική ασφαλείας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Αμυνας, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για θέματα άμυνας, καθώς και για τη διεθνή και την περιφερειακή κατάσταση

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα και το ΝΑΤΟ συμμετείχαν, διά στρατιωτικών αντιπροσωπειών τους, σε νέο γύρο συνομιλιών για την πολιτική ασφαλείας, ο οποίος έλαβε χώρα στο Πεκίνο νωρίτερα σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Αμυνας, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για θέματα άμυνας, καθώς και για τη διεθνή και περιφερειακή κατάσταση, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Στη συνάντηση προήδρευσαν από κοινού το Γραφείο Διεθνούς Στρατιωτικής Συνεργασίας της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας και η ηγεσία του Τμήματος Συνεργατικής Ασφάλειας του Διεθνούς Στρατιωτικού Επιτελείου του ΝΑΤΟ, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ένταξη της Σουηδίας

Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν μόλις μία εβδομάδα μετά την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς η χώρα άφησε τη μακροχρόνια πολιτική «μη ευθυγράμμισης». Η αλλαγή της στάσης της χώρας, ως προς τα ζητήματα ασφαλείας, ήρθε σε συνέχεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

Ο προηγούμενος γύρος συνομιλιών για την πολιτική ασφαλείας με τη συμμετοχή Κίνας και ΝΑΤΟ είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT