Ο Πάπας καταδίκασε την «τρέλα του πολέμου» μετά το αμφιλεγόμενο σχόλιο για το Ουκρανικό

Ο Πάπας καταδίκασε την «τρέλα του πολέμου» μετά το αμφιλεγόμενο σχόλιο για το Ουκρανικό

«Πολλοί νέοι πηγαίνουν να πεθάνουν (στον πόλεμο). Ας προσευχηθούμε στον Κύριο να μας δώσει τη χάρη να ξεπεράσουμε αυτή την τρέλα του πολέμου, που είναι πάντα μία ήττα», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε όλους τους πολέμους νωρίτερα σήμερα Τετάρτη, λίγες ημέρες αφότου προκάλεσε οργή σε Κίεβο και Δύση, προτείνοντας η Ουκρανία να παραδοθεί και να διαπραγματευθεί ειρήνη με τη Ρωσία.

Ο 87χρονος Πάπας, μιλώντας στον ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό RSI, ανέφερε ότι το Κίεβο θα πρέπει να «δείξει το θάρρος της λευκής σημαίας» και να ανοίξει συνομιλίες με τη Ρωσία.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν διευκρίνισε σε συνέντευξή του χθες Τρίτη ότι η Ρωσία πρέπει πρώτα να σταματήσει την επιθετικότητά της.

«Ο πόλεμος είναι πάντα μία ήττα»

«Πολλοί νέοι πηγαίνουν να πεθάνουν (στον πόλεμο). Ας προσευχηθούμε στον Κύριο να μας δώσει τη χάρη να ξεπεράσουμε αυτή την τρέλα του πολέμου, που είναι πάντα μία ήττα», είπε ο Πάπας κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ακρόασης στον Αγιο Πέτρο.

Δεν κατονόμασε την Ουκρανία ούτε άλλες ζώνες συγκρούσεων, αλλά ανέφερε ότι νωρίτερα είχε λάβει αντίγραφα των Ευαγγελίων που ανήκαν σε άνδρα, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε μέτωπο πολέμου, το οποίο επίσης δεν προσδιόρισε.

Καλόγρια από την Αργεντινή που είχε συναντήσει τον Πάπα νωρίτερα, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο άνδρας στον οποίο αναφερόταν ήταν 23χρονος Ουκρανός στρατιώτης που πέθανε στην Αβντιίβκα, πόλη στην ανατολική Ουκρανία, την οποία κατέλαβαν οι Ρώσοι τον περασμένο μήνα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος φαινόταν συγκινημένος σχολίασε η ίδια, καθώς «αγαπά την Ουκρανία και υποφέρει για το μαρτύριο αυτού του λαού που δέχθηκε εισβολή και σκληρή επίθεση».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή