Βέλγιο: Τρακτέρ έχουν αποκλείσει το αεροδρόμιο της Λιέγης

Βέλγιο: Τρακτέρ έχουν αποκλείσει το αεροδρόμιο της Λιέγης

Σκοπός είναι η παρεμπόδιση προϊόντων που εισάγονται στο Βέλγιο και τα οποία θα μπορούσαν να παρασκευαστούν και να παραχθούν στη χώρα, σύμφωνα με τους αγρότες

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 100 τρακτέρ έχουν αποκλείσει το αεροδρόμιο της Λιέγης από το απόγευμα της Τρίτης, με στόχο να εμποδίσουν την έξοδο των φορτηγών.

Οπως επισημαίνει η ομοσπονδία νέων αγρτών, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, σκοπός είναι η παρεμπόδιση προϊόντων που φτάνουν στο Βέλγιο και τα οποία θα μπορούσαν να παρασκευαστούν και να παραχθούν στη χώρα, με τους αγρότες να κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

«Δεν θέλουμε εισαγόμενα προϊόντα που δεν σέβονται τα ίδια κοινωνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα με τα δικά μας. Πολλά προϊόντα έρχονται με αρκετά συστατικά που είναι απαγορευμένα στην Ευρώπη» επισημαίνει ο αγρότης Γκάρι Βανβικερόγιε, σύμφωνα με το δίκτυο rtl.

Tαυτόχρονα, όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, το οποίο επικαλείται διαδηλωτές, το αεροδρόμιο της Λιέγης δεν επιλέχθηκε τυχαία, αλλά επειδή είναι το μεγαλύτερο για εισαγωγές και εξαγωγές, εκτός από τις οδικές μεταφορές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT