Δεύτερο πλοίο με βοήθεια για τη Γάζα θα αποπλεύσει από την Κύπρο

Δεύτερο πλοίο με βοήθεια για τη Γάζα θα αποπλεύσει από την Κύπρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος, γνωστοποίησε ότι προγραμματίζεται συνάντηση στις 21 Μαρτίου για τον περαιτέρω συντονισμό της διανομής βοήθειας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερο πλοίο με επισιτιστική βοήθεια για τη Γάζα φορτώνεται στην Κύπρο, ανακοίνωσε ανθρωπιστική οργάνωση νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, και ενώ το πρώτο πλοίο σε πιλοτική θαλάσσια διαδρομή πλησίαζε στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακο.

Η World Central Kitchen (WCK) ανακοίνωσε ότι φορτώνει πλοίο στο λιμάνι της Λάρνακας με 300 τόνους επισιτιστικής βοήθειας, που περιλαμβάνει όσπρια, κονσερβοποιημένο τόνο, λαχανικά, ρύζι και αλεύρι.

«Οι παλέτες θα πρέπει να ελεγχθούν και να φορτωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας», σύμφωνα με τη WCK, η οποία δεν ανέφερε πότε θα απέπλεε το πλοίο.

Η Κύπρος ελέγχει τα φορτία, στο πλαίσιο διαδικασίας με τη συμμετοχή του Ισραήλ, ώστε να μην απαιτούνται έλεγχοι ασφαλείας στους προορισμούς εκφόρτωσης, τονίζουν αξιωματούχοι.

Νέα διαδρομή

Πλοίο με 200 τόνους τροφίμων για τη Γάζα απέπλευσε από την Κύπρο την Τρίτη, χαράσσοντας νέα διαδρομή για την παράδοση προμηθειών έκτακτης ανάγκης σε έναν πληθυσμό που οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες επισημαίνουν ότι κινδυνεύει να πεθάνει από την πείνα.

Η WCK, η οποία συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την ισπανική οργάνωση Proactiva Open Arms με την υποστήριξη της κυπριακής κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι δεν θα παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με το ταξίδι για λόγους ασφαλείας.

Η οργάνωση ετοιμάζει προβλήτα περίπου 60 μέτρων στη Γάζα, όπως ανέφερε ο ιδρυτής της, Χοσέ Αντρες, σε ανάρτηση στο X αργά χθες Τετάρτη.

Η WCF διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία της δεν σχετίζεται με τη μεγαλύτερη πολυεθνική προσπάθεια για δημιουργία διαδρόμου θαλάσσιας βοήθειας στη Γάζα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος γνωστοποίησε ότι προγραμματίζεται συνάντηση στις 21 Μαρτίου για τον περαιτέρω συντονισμό της διανομής βοήθειας.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή