Ρωσία: Απίστευτες ειρωνείες της Ζαχάροβα για την Κέιτ Μίντλετον και τη Βρετανία

Ρωσία: Απίστευτες ειρωνείες της Ζαχάροβα για την Κέιτ Μίντλετον και τη Βρετανία

Πρωτοφανείς εκφράσεις από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοφανείς ειρωνείες για το Ηνωμένο Βασίλειο και την πριγκίπισσά του, Κέιτ Μίντλετον, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σήμερα Παρασκευή, ημέρα της έναρξης των προεδρικών εκλογών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Χωρίς να σεβαστεί την περιπέτεια υγείας που φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η υποτιθέμενη διπλωμάτης επέλεξε να δηλώσει ότι «η Μεγάλη Βρετανία βρίσκει γρήγορα μόνο το Novichok [αναφερόμενη στο δηλητήριο που εντοπίστηκε σε Ρώσους που βρέθηκαν ανεξήγητα νεκροί προ ετών στη Βρετανία] και το “χέρι της Μόσχας”, ενώ η αγνοούμενη πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον δεν έχει βρεθεί εδώ και δύο μήνες», έγραψε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου στο Telegram.

«Γενικά, μόνο το Νόβιτσοκ και το “χέρι της Μόσχας” βρίσκονται γρήγορα στο Λονδίνο. Αυτό διαρκεί δύο ή τρεις ημέρες. Αλλά ό,τι πρέπει “να μην βρεθεί” θέλει πολύ χρόνο για να βρεθεί», ειρωνεύτηκε.

Με το ίδιο ύφος, η Ζαχάροβα συμβούλευσε ειρωνικά το Λονδίνο να ζητήσει βοήθεια από τον δημοσιογράφο της Bellingcat Χρίστο Γκρόζεφ και την επικεφαλής του Ιδρύματος Καταπολέμησης της Διαφθοράς Μαρία Πέβτσιχ για την αναζήτηση της εξαφανισμένης πριγκίπισσας. Αμφότεροι Ρώσοι χαρακτηρίζονται από τη Μόσχα ξένοι πράκτορες.

«Και τι δεν έχουν βρει χιλιάδες χιλιόμετρα από τη Βρετανία; Δεν τους κοστίζει τίποτα να βρουν ένα βασιλικό πρόσωπο ακριβώς κάτω από τη μύτη τους. Νομίζω ότι, αν κρίνουμε από τον τρέχοντα ρυθμό, θα το κάνουν μέχρι το Σάββατο. Ισως οι Σκριπάλ [οι νεκροί Ρώσοι στη Βρετανία] θα είναι επιτέλους κάπου εκεί έξω, δίπλα στην Κέιτ θα ανακαλυφθούν», τόνισε η Ζαχάροβα.

Ως γνωστόν, η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο. Η έλλειψη ειδήσεων για την πριγκίπισσα έχει προκαλέσει κύμα φημών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT