Ντόναλντ Τραμπ: Γκάφες και απειλές σε ομιλία του στο Οχάιο

Ντόναλντ Τραμπ: Γκάφες και απειλές σε ομιλία του στο Οχάιο

Ο Τραμπ αναγκάστηκε να μιλήσει εκτός κειμένου, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, αχρήστευσαν τα autocue του.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λεκτικά ολισθήματα, προειδοποιήσεις και… απειλές στην περίπτωση ήττας του στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου κυριάρχησαν σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στο Οχάιο. 

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία προκάλεσε σύγχυση στους υποστηρικτές του, κατά την ομιλία του στη Βαντάλια, επιμένοντας πως ο Μπάιντεν είχε νικήσει τον «Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα», όπως επιμένει να αποκαλεί τον πρώην πρόεδρο τονίζοντας τη «μουσουλμανική» του καταγωγή.

Ο Τραμπ αναγκάστηκε να μιλήσει εκτός κειμένου, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, αχρήστευσαν τα autocue του. Κάπως έτσι, πάλεψε να προφέρει τις λέξεις «δάγκωμα» (bite) και «μεγαλύτερος» (largest), ενώ μπέρδεψε το συγκεντρωμένο πλήθος με την ανακριβή αναφορά του στον Ομπάμα – του οποίου αντιπρόεδρος διετέλεσε ο Τζο Μπάιντεν, από το 2009 έως το 2017. 

«Ξέρετε τι είναι ενδιαφέρον; Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τον Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα. Τον έχει ακούσει ποτέ κανείς; Σε κάθε κρίσιμη πολιτεία (σ.σ swing state), ο Μπάιντεν κέρδισε τον Ομπάμα, αλλά στις υπόλοιπες ηττήθηκε», ανέφερε ο Τραμπ. 

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και στο εργατικό δυναμικό της και επιτιθέμενος στους Κινέζους και στα σχέδιά τους να κατασκευάζουν αυτοκίνητα στο Μεξικό και να τα πωλούν αφορολόγητα σε Αμερικανούς, προειδοποίησε για «λουτρό αίματος» στην περίπτωση ήττας του από τον Μπάιντεν.

«Δεν θα μπορούν να μας πουλάνε αυτά τα οχήματα αν εκλεγώ. Τώρα, αν δεν εκλεγώ, θα υπάρξει λουτρό αίματος. Αυτό θα είναι το λιγότερο. Θα είναι ένα μακελειό για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά. 

Αργότερα, πρόσθεσε: «Δεν νομίζω πως θα έχουμε άλλες εκλογές σε αυτήν τη χώρα αν δεν κερδίσουμε αυτές… σίγουρα όχι εκλογές που θα είναι σημαντικές». 

«Αυτός είναι ο Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσαν αργότερα οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν αναφερόμενοι στα «περί μακελειού», με πολλούς Ρεπουμπλικανούς, ωστόσο, να υπερασπίζονται τον τέως πρόεδρο και νυν προεδρικό υποψήφιο, υποστηρίζοντας ότι αναφερόταν στην οικονομική καταστροφή που θα συνεπαγόταν μια νέα θητεία Μπάιντεν και όχι σε μια νέα 6η Ιανουαρίου.

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT