Εκλεισαν τα σύνορα Τυνησίας – Λιβύης λόγω ένοπλων συγκρούσεων

Εκλεισαν τα σύνορα Τυνησίας – Λιβύης λόγω ένοπλων συγκρούσεων

Ανεπιβεβαίωτα πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν φλεγόμενο όχημα και ανθρώπους να τρέχουν, ενώ ακούγονταν πυροβολισμοί

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό πέρασμα στα σύνορα Τυνησίας – Λιβύης έκλεισε, εν μέσω ένοπλων συγκρούσεων. Το υπουργείο Εσωτερικών της Λιβύης ανέφερε σε ανακοίνωσή του σήμερα Τρίτη ότι «παράνομοι» εξαπέλυσαν επίθεση στα σύνορα.

Στο πέρασμα παρατηρείται μεγάλη ροή Λίβυων που συχνά πηγαίνουν στην Τυνησία για ιατρική περίθαλψη.

«Αυτή η ενέργεια από παράνομες ομάδες δεν θα γίνει ανεκτή, θα ληφθούν νομικά μέτρα και θα επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές κατά των εμπλεκομένων», ανέφερε το υπουργείο με έδρα την Τρίπολη, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαιρεμένη η χώρα από το 2011

Η Λιβύη, μετά την εξέγερση του 2011, είναι διαιρεμένη σε ανατολικές και δυτικές παρατάξεις, με αντίπαλες διοικήσεις να κυβερνούν την κάθε περιοχή, αντίστοιχα.

Ανεπιβεβαίωτα πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν φλεγόμενο όχημα και ανθρώπους να τρέχουν, ενώ ακούγονταν πυροβολισμοί.

Το υπουργείο ανακοίνωσε την Κυριακή ότι είχε αναπτύξει δυνάμεις ασφαλείας στα σύνορα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της ανασφάλειας.

Το τυνησιακό ραδιόφωνο Tataouine Radio μετέδωσε αργά χθες Δευτέρα ότι η Τυνησία έκλεισε το πέρασμα για την ασφάλεια των πολιτών.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή