ΗΠΑ: Το Ισραήλ πρέπει να αφήσει τον επικεφαλής της UNRWA να εισέλθει στη Γάζα

ΗΠΑ: Το Ισραήλ πρέπει να αφήσει τον επικεφαλής της UNRWA να εισέλθει στη Γάζα

«Πεποίθησή μας είναι ότι θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται τους τομείς δράσης της UNRWA, συμπεριλαμβανομένης και της Γάζας», ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) Φιλίπ Λαζαρινί και το προσωπικό του Οργανισμού θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται τη Γάζα, δήλωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Πατέλ ανέφερε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει γιατί απαγορεύτηκε η είσοδος στον Λαζαρινί, ο οποίος δήλωσε από το Κάιρο ότι είχε «προγραμματίσει να πάει στη Ράφα», αλλά ότι «πληροφορήθηκε πως δεν του επιτρέπεται να εισέλθει».

«Πεποίθησή μας είναι ότι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται τους τομείς δράσης της UNRWA, συμπεριλαμβανομένης και της Γάζας», δήλωσε ο Πατέλ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση του Ισραήλ για την ταχεία έγκριση όλων των αιτούμενων θεωρήσεων για τους εργαζόμενους του ΟΗΕ και των ΜΚΟ, με ταχείς ρυθμούς», πρόσθεσε.

Τόνισε δε ότι η απρόσκοπτη κυκλοφορία των εργαζομένων του ΟΗΕ αποτελεί βασικό μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, καθώς ο πληθυσμός της βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού.

Υπενθυμίζεται πως η Ουάσινγκτον, ο μεγαλύτερος χορηγός της UNRWA, έχει διακόψει τη χρηματοδότηση από τον Ιανουάριο, αφού το Ισραήλ κατηγόρησε 12 από τους 13.000 υπαλλήλους της υπηρεσίαςότι συμμετείχαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή