Ουκρανία: Δεν αποκλείει την αποστολή βρετανικών δυνάμεων ο τέως υπ. Αμυνας Μπεν Γουάλας

Ουκρανία: Δεν αποκλείει την αποστολή βρετανικών δυνάμεων ο τέως υπ. Αμυνας Μπεν Γουάλας

Ο Πούτιν είναι «το πιο κοντινό πράγμα στον Αδόλφο Χίτλερ αυτής της γενιάς», δήλωσε

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην υπουργός Αμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail ότι η αποστολή βρετανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία «δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Σύμφωνα με τον κ. Γουάλας, που ήταν υπουργός κατά το πρώτο διάστημα του πολέμου στην Ουκρανία, «δεν μπορεί να αποκλειστεί» ότι βρετανικά στρατεύματα θα πρέπει να σταλούν στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσουν τον στρατό του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη φράση «δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε». Εξάλλου, μέρος της αποτροπής είναι η ασάφεια… να μαντέψει ο εχθρός μέχρι πού θα φτάσουμε και τι θα κάνουμε», είπε ο πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πούτιν χρησιμοποιεί επιδέξια αυτή τη στρατηγική όταν «κάνει τους πάντες να μαντεύουν».

«Και νομίζω ότι το καλύτερο είναι να βεβαιωθούμε ότι θα συνειδητοποιήσει ότι θεωρούμε τις ενέργειές του στην Ουκρανία πολύ σοβαρές. Νομίζω ότι ο Πρόεδρος Πούτιν — και μόλις το είδαμε αυτό στις ψευδείς εκλογές — είναι το πιο κοντινό πράγμα στον Αδόλφο Χίτλερ αυτής της γενιάς», είπε ο κ. Γουάλας που είναι εκτός ενεργού πολιτικής πλέον.

Ζήτησε επίσης αύξηση του ελάχιστου επιπέδου αμυντικών δαπανών της Μεγάλης Βρετανίας στο 3%. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ύψος των δαπανών δεν πρέπει να καθορίζεται από το αν το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες, που είναι πολιτική του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, αλλά όταν υπάρχει κίνδυνος.

«Είναι αυτό που καθορίζει πόσα ξοδεύουμε, όχι οι οικονομικές συνθήκες. Αυτή είναι η απειλή και πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Ως γνωστόν ο πρώην πρωθυπουργός και νυν υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, έχει ταχθεί ανοικτά κατά της αποστολής βρετανικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ακόμη και για εκπαιδευτικές αποστολές.

Πηγή: Daily Mail, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή