Νέα έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για τερματισμό των πολέμων

Νέα έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για τερματισμό των πολέμων

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη λύπη του για τις αιματηρές συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Γάζα και κάλεσε «να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεσολαβήσουμε, να διαπραγματευτούμε το τέλος του πολέμου»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε σήμερα Τετάρτη νέα έκκληση για επίτευξη ειρήνης μέσω διαπραγματεύσεων, εκφράζοντας τη λύπη του για τις αιματηρές συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Γάζα.

Περιόρισε για ακόμα μία φορά τη δημόσια ομιλία του στο εβδομαδιαίο ακροατήριό του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου λόγω παρατεταμένων προβλημάτων υγείας.

«Ο πόλεμος είναι ήττα»

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο πόλεμος είναι πάντα ήττα, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στον πόλεμο, θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεσολαβήσουμε, να διαπραγματευτούμε το τέλος του πολέμου, ας προσευχηθούμε για αυτό», είπε ο ποντίφικας σε σύντομες δηλώσεις του στο κοινό, αναφερόμενος στη «μαρτυρική» Ουκρανία και την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

Ο 87χρονος Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έχει κινητικά προβλήματα και υποφέρει τις τελευταίες εβδομάδες από κρυολογήματα και κρίσεις βρογχίτιδας, παρέλειψε για ακόμα μία φορά να διαβάσει τα περισσότερα από τα προετοιμασμένα κείμενά του.

Ανέθεσε το έργο σε βοηθό, λέγοντας στους πιστούς ότι εξακολουθεί να αναγκάζεται να περιορίσει τη δημόσια ομιλία του.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο Πάπας Φραγκίσκος προκάλεσε αντιδράσεις ισχυριζόμενος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό RSI, ότι η Ουκρανία πρέπει να «δείξει θάρρος» και να ανοίξει συνομιλίες με τη Ρωσία.

Ο αναπληρωτής του, ο καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, διευκρίνισε αργότερα ότι η Ρωσία πρέπει πρώτα να σταματήσει την επιθετικότητά της.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή