Γάζα: Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε δωρεά 40 εκατ. δολαρίων στην UNRWA

Γάζα: Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε δωρεά 40 εκατ. δολαρίων στην UNRWA

Τα κεφάλαια θα στηρίξουν τις «προσπάθειες της UNRWA στη Λωρίδα της Γάζας», για την παροχή «τροφίμων σε περισσότερους από 250.000 ανθρώπους και σκηνές σε 20.000 οικογένειες», δήλωσε το Κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας και αρωγής του βασιλιά Σαλμάν

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεά 40 εκατ. δολαρίων προς την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), η οποία κατηγορείται από το Ισραήλ ότι «απασχολεί εργασιακά πάνω από 450 τρομοκράτες», ανακοίνωσε την Τετάρτη η Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με το Κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας και αρωγής του βασιλιά Σαλμάν (KSrelief), τα κεφάλαια αυτά θα στηρίξουν τις «προσπάθειες της UNRWA στη Λωρίδα της Γάζας», για την «παροχή τροφίμων σε περισσότερους από 250.000 ανθρώπους και σκηνές σε 20.000 οικογένειες».

«Είναι καθοριστικής σημασίας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του πληθυσμού της Γάζας», ο οποίος απειλείται με λιμό σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πρόσθεσε ο επικεφαλής του KSrelief, ο Αμπντάλα αλ-Ραμπίαχ.

Σύμφωνα με τη σαουδαραβική ανακοίνωση, ο διευθυντής της UNRWA, Φιλίπ Λαζαρινί, δήλωσε ότι η δωρεά του Ριάντ «αντανακλά την αλληλεγγύη που το βασίλειο πάντα έδειχνε προς τους Παλαιστίνιους».

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ κατηγορεί την UNRWA ότι απασχολεί εργασιακά «περισσότερους από 450 τρομοκράτες» στη Γάζα και δηλώνει ότι 12 εργαζόμενοί της είχαν άμεση εμπλοκή στην επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Από την πλευρά της, η UNRWA, που απασχολεί περίπου 30.000 ανθρώπους στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, την Ιορδανία, τη Συρία και τον Λίβανο, έπαυσε τα μέλη του προσωπικού της για τα οποία υπήρχαν καταγγελίες για εμπλοκή στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ωστόσο δεκαπέντε χώρες, κυρίως οι ΗΠΑ, είχαν αναστείλει στα τέλη Ιανουαρίου τη χρηματοδότησή τους μετά τις ισραηλινές κατηγορίες. Εκτοτε αρκετές απ’ αυτές επανέλαβαν την καταβολή των χρημάτων τους προς την υπηρεσία του ΟΗΕ.

Επισημαίνεται πως το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο δωρεά 2 εκατ. δολαρίων προς την UNRWA, ενώ το KSrelief χορήγησε 15 εκατ. δολάρια στον οργανισμό τον Νοέμβριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή