Σολτς: Τα κέρδη από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να χρησιμοποιηθούν για όπλα

Σολτς: Τα κέρδη από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να χρησιμοποιηθούν για όπλα

«Είμαι σίγουρος ότι στέλνουμε πολύ σαφές μήνυμα στον Πούτιν», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πρέπει να αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τα απροσδόκητα κέρδη από τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να αγοράσουν όπλα και πυρομαχικά για την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς.

«Αυτά θα πρέπει πρώτα από όλα να χρησιμοποιηθούν για την αγορά εκείνων των όπλων και πυρομαχικών που χρειάζεται η Ουκρανία για να υπερασπιστεί τον εαυτό της», δήλωσε ο Σολτς πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

«Μήνυμα στον Πούτιν»

Ο Σολτς εξέφρασε αισιοδοξία ως προς τις πιθανότητες να συμφωνήσουν οι ηγέτες για το ζήτημα.

«Είμαι σίγουρος ότι στέλνουμε πολύ σαφές μήνυμα στον Πούτιν. Εχει κάνει λάθος υπολογισμό εάν πιστεύει ότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία για όσο διάστημα είναι απαραίτητο. Και η χρήση απροσδόκητων κερδών είναι μικρή αλλά σημαντική», ανέφερε.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή