Η Airbus «κλέβει» τους πελάτες της Boeing – Παραγγελία-μαμούθ από την Ασία

Η Airbus «κλέβει» τους πελάτες της Boeing – Παραγγελία-μαμούθ από την Ασία

Παραγγελίες 65 αεροσκαφών από δύο σημαντικούς πελάτες της Boeing στην Ασία, εξασφάλισε η Airbus, καθώς η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με ζητήματα ασφάλειας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραγγελίες για την προμήθεια 65 αεροσκαφών από δύο σημαντικούς πελάτες της Boeing στην Ασία, εξασφάλισε η Airbus, καθώς η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με ζητήματα ασφάλειας.

Οπως ανακοίνωσε η Japan Airlines (JAL), η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ιαπωνία και μακροχρόνιος πελάτης της Boeing, θα προχωρήσει στην αγορά 21 αεροσκαφών A350-900 και 11 αεροσκαφών A321neo από την Airbus, παράλληλα με την αγορά 10 Boeing 787 Dreamliner. 

Την ίδια στιγμή, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Νότιας Κορέας, Korean Air, δήλωσε ότι θα παραγγείλει 33 αεροσκάφη A350, σε μια συμφωνία ύψους 13,7 δισ. δολαρίων με την Airbus. Η εν λόγω κίνηση αποτελεί την πρώτη της αγορά σε αυτή την οικογένεια αεροσκαφών, καθώς προετοιμάζεται για συγχώνευση με την Asiana Airlines.

Υπενθυμίζεται πως μετά το περιστατικό στις 5 Ιανουαρίου, σε πτήση της Alaska Airlines, στην οποία τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50 επιβάτες, η Boeing αντιμετωπίζει έρευνες σχετικά με τα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας της εταιρείας και η παραγωγή αεροσκαφών έχει περιοριστεί από τις ρυθμιστικές Αρχές.

Σύμφωνα με πηγή με γνώση της κατάστασης, ο περιορισμός των παραγγελιών της Japan Airlines από την Boeing δεν σχετίζεται με τα προβλήματα ασφαλείας της εταιρείας, ωστόσο ο αερομεταφορέας έλαβε υπόψη τον κίνδυνο καθυστερήσεων, λόγω αυτών των ζητημάτων.

Η JAL δήλωσε ότι προχωράει στην παραγγελία των αεροσκαφών νέας γενιάς για να ενισχύσει τις δραστηριότητές της ως αερομεταφορέα πλήρους εξυπηρέτησης και χαμηλού κόστους, λόγω της παγκόσμιας έλλειψης νέων αεροσκαφών.

Η Korean Air, η οποία διαθέτει μεικτό στόλο αεροσκαφών Boeing και Airbus, δήλωσε από την πλευρά της ότι η παραγγελία της αφορά τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του στόλου της, καθώς τα παλαιότερα αεροσκάφη αποσύρονται.

Η Airbus επισημαίνει ότι τα A350 χρησιμοποιούν 25% λιγότερα καύσιμα από αντίστοιχα αεροσκάφη παλαιότερης γενιάς.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή