Ερυθρά Θάλασσα: Αναχαιτίστηκαν τρεις πύραυλοι και ένα drone των Χούθι

Ερυθρά Θάλασσα: Αναχαιτίστηκαν τρεις πύραυλοι και ένα drone των Χούθι

Τρεις βαλλιστικούς πυραύλους και ένα θαλάσσιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέστρεψε την Πέμπτη η ναυτική αποστολή της Ε.Ε. «ASPIDES»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις βαλλιστικούς πυραύλους και ένα θαλάσσιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος των Χούθι κατέστρεψε την Πέμπτη η ναυτική αποστολή της Ε.Ε. στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η ευρωπαϊκή αποστολή, γνωστή ως «ASPIDES», ανέφερε στο Χ ότι ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο κατέστρεψε τους πυραύλους, ενώ ένα γερμανικό πλοίο κατέστρεψε το drone των φιλοϊρανών μαχητών της Υεμένης.

Υπενθυμίζεται πως στην αποστολή «ASPIDES», η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας από τις επιθέσεις των Χούθι, συμμετέχει και η ελληνική φρεγάτα «Υδρα». Μλαιστα, στις 13 Μαρτίου έβαλε με το πυροβόλο των 127 χιλιοστών εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs)σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής. Τα UAVs στη συνέχεια απομακρύνθηκαν.

Εκτός από την ευρωπαϊκή αποστολή, στην περιοχή επιχειρούν επίσης και άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Νωρίτερα την Πέμπτη, υψηλόβαθμη αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε ότι οι Χούθι ευθύνονται για τουλάχιστον 50 επιθέσεις σε πλοία στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης από το φθινόπωρο.

«Στην Ερυθρά Θάλασσα, οι Χούθι επιδιώκουν να διαταράξουν αυτή την κρίσιμης σημασίας οδό του παγκόσμιου εμπορίου, εξαπολύοντας τουλάχιστον 50 επιθέσεις σε πλοία από το φθινόπωρο», δήλωσε η Σελέστ Ουάλαντερ, υφυπουργός Αμυνας επί θεμάτων Διεθνούς Ασφαλείας.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή