Κάμερον: Η συμμαχία AUKUS δεν κινδυνεύει από τον Τραμπ

Κάμερον: Η συμμαχία AUKUS δεν κινδυνεύει από τον Τραμπ

Η στρατιωτική συμμαχία AUKUS θα έχει συνέχεια, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο, τόνισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών από την Αυστραλία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι η Βρετανία θα συνεργαστεί με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, όποιος και αν είναι αυτός, μετά τις εκλογές στη χώρα τον Νοέμβριο, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ θα έθετε σε κίνδυνο τη στρατιωτική συμμαχία AUKUS.

«Αυτό που θα κάνουμε, όπως είμαι βέβαιος ότι θα κάνει και η αυστραλιανή κυβέρνηση, είναι να συνεργαστούμε με τον νέο πρόεδρο, όποιος και αν είναι», είπε ο Κάμερον σε συνέντευξη Τύπου στην Αδελαΐδα, μετά τη συνάντηση που είχαν, μαζί με τον Βρετανό υπουργό Αμυνας Γκραντ Σαπς, με τους Αυστραλούς ομολόγους τους.

Πυρηνικά υποβρύχια, αποβάθρες και ναυπηγεία

Η Αυστραλία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι θα ξοδέψει δισεκατομμύρια σε αποβάθρες, ναυπηγεία και εργοστάσια εντός της χώρας και στη Βρετανία για πυρηνικά υποβρύχια στο πλαίσιο του συμφώνου ασφαλείας AUKUS, ενώ γνωστοποίησε ότι η βρετανική BAE Systems θα συμβάλλει στην κατασκευή των σκαφών.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή