Μπλίνκεν: Μια επίθεση στη Ράφα θα «απομονώσει περαιτέρω το Ισραήλ σε όλο τον κόσμο»

Μπλίνκεν: Μια επίθεση στη Ράφα θα «απομονώσει περαιτέρω το Ισραήλ σε όλο τον κόσμο»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μια στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα απειλεί «να θέσει σε κίνδυνο μακροπρόθεσμα την ασφάλεια και τη θέση του Ισραήλ»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, δήλωσε την Παρασκευή ότι μια ισραηλινή στρατιωτική χερσαία επίθεση στην Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, κινδυνεύει «να απομονώσει περαιτέρω» το Ισραήλ και να βλάψει μακροπρόθεσμα την ασφάλειά του.

Κατά την αναχώρησή του από το Ισραήλ, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του στη Μέση Ανατολή, ο Μπλίνκεν είπε στους δημοσιογράφους ότι είχε «ειλικρινείς συνομιλίες» με αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μπλίνκεν: Μια επίθεση στη Ράφα θα «απομονώσει περαιτέρω το Ισραήλ σε όλο τον κόσμο»-1
REUTERS/Evelyn Hockstein

Μια στρατιωτική χερσαία επιχείρηση στη Ράφα «κινδυνεύει να σκοτώσει περισσότερους αμάχους. Κινδυνεύει να προκαλέσει μεγαλύτερο χάος στην ανθρωπιστική βοήθεια. Απειλεί να απομονώσει περαιτέρω το Ισραήλ σε όλο τον κόσμο και να θέσει σε κίνδυνο μακροπρόθεσμα την ασφάλεια και τη θέση του», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα για τη συνάντησή του με τον Μπλίνκεν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι το Ισραήλ παραμένει αποφασισμένο να στείλει στρατό κάνοντας χερσαία έφοδο στη Ράφα, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί, τονίζοντας ότι το Ισραήλ θα το πράξει αυτό με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Ο Νετανιάχου είπε στον Μπλίνκεν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να νικηθεί το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς χωρίς να προχωρήσει ο ισραηλινός στρατός στη Ράφα. «Και του είπα ότι ελπίζω ότι θα το κάνουμε με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά αν χρειαστεί, θα το κάνουμε μόνοι μας», τόνισε ο Νετανιάχου σύμφωνα με την ισραηλινή ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή