Ε.Ε.: Κυρώσεις σε 33 άτομα για τον θάνατο του Ναβάλνι

Ε.Ε.: Κυρώσεις σε 33 άτομα για τον θάνατο του Ναβάλνι

Τίθενται στο στόχαστρο για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την αμέλεια που έδειξαν για την υγεία του Ναβάλνι στη ρωσική φυλακή

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιβολή κυρώσεων σε βάρος 33 ατόμων, μεταξύ των οποίων Ρώσοι δικαστές και αξιωματούχοι των φυλακών, έθεσε την Παρασκευή σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Ενωση, ως απάντηση για τον θάνατο του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Πρόκειται για τις πρώτες κυρώσεις της Ε.Ε. μετά τον θάνατο του Ναβάλνι στις 16 Φεβρουαρίου. Μεταξύ αυτών που στοχοποιήθηκαν είναι ο διευθυντής της αποικίας κρατουμένων ΙΚ-2, που βρίσκεται στη Σιβηρία όπου ο Ναβάλνι εξέτιε την ποινή του και στην οποία πέθανε, όπως και ο γιατρός της φυλακής, Αλεξέι Βασίλιεβιτς Λισιούκ.

Σύμφωνα με τις κυρώσεις που δημοσιεύθηκαν στο Επίσημο Περιοδικό της Ε.Ε., ένα μητρώο των νόμων της Ε.Ε., τα άτομα αυτά στοχοποιήθηκαν για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την αμέλεια που έδειξαν για την υγεία του Ναβάλνι στη ρωσική φυλακή.

Ο Ναβάλνι, η πιο γνωστή προσωπικότητα της ρωσικής αντιπολίτευσης, υπήρξε σφοδρός επικριτής του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι συνθήκες θανάτου του στη σωφρονιστική αποικία της Σιβηρίας παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες. Πολλοί επικριτές του Πούτιν καθώς και δυτικές χώρες θεωρούν το Κρεμλίνο υπεύθυνο για τον θάνατο του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή