Μεντβέντεφ: Η Ρωσία θα καταστρέψει τους Ουκρανούς ηγέτες εάν συνδέονται με την επίθεση

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία θα καταστρέψει τους Ουκρανούς ηγέτες εάν συνδέονται με την επίθεση

«Εάν αποδειχθεί ότι είναι τρομοκράτες του καθεστώτος του Κιέβου... πρέπει όλοι τους να βρεθούν και να καταστραφούν ανελέητα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα «καταστρέψει» τους Ουκρανούς ηγέτες, εάν αποδειχθεί ότι ευθύνονται για το μακελειό σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας.

«Εάν αποδειχθεί ότι είναι τρομοκράτες του καθεστώτος του Κιέβου… πρέπει όλοι τους να βρεθούν και να καταστραφούν ανελέητα ως τρομοκράτες. Συμπεριλαμβανομένων των ηγετών του κράτους που διέπραξε μια τέτοια ωμότητα», δήλωσε σε μήνυμά του στο Telegram ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι δεύτερος στην ιεραρχία του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας.

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία απολύτως σχέση» με το περιστατικό, δήλωσε νωρίτερα ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, Μιχαήλο Ποντολιάκ, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».

Επισημαίνεται πως, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο αριθμός των νεκρών στο συναυλιακό κέντρο Crocus City Hall ανέρχεται σε τουλάχιστον 40, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100. Το πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι στο σημείο σημειώθηκε έκρηξη και ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ το Reuters μετέδωσε πως αρκετή ώρα μετά ακούστηκε και δεύτερη έκρηξη.

Το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες και όπως μετέδωσε το Interfax, «η πυρκαγιά έχει επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου. Η οροφή έχει καταρρεύσει». Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν ότι οι ένοπλοι ήταν τουλάχιστον πέντε και άνοιξαν πυρ με αυτόματα τουφέκια σε σημείο όπου υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι.

Μετά τις 22:00 έγινε γνωστό ότι η ρωσική Εθνοφρουρά αναζητούσε τους ενόπλους για τους οποίους ακόμα δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για την ταυτότητά τους. Σύμφωνα με βίντεο από την περιοχή, η Αστυνομία έχει συλλάβει ένα άτομο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή