Τουσκ: Η επίθεση στη Μόσχα να μη γίνει πρόσχημα για κλιμάκωση της βίας

Τουσκ: Η επίθεση στη Μόσχα να μη γίνει πρόσχημα για κλιμάκωση της βίας

«Η Πολωνία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βάναυση επίθεση», γράφει ο Πολωνός πρωθυπουργός

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ καταδίκασε «τη βάναυση επίθεση» στη Μόσχα εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι αυτή δεν θα γίνει «πρόσχημα» για «κλιμάκωση της βίας».

«Η Πολωνία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βάναυση επίθεση. Ολοι μας πενθούμε για τις οικογένειες των θυμάτων. Ελπίζουμε ότι αυτή η ανείπωτη τραγωδία δεν θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα από οποιονδήποτε για κλιμάκωση της βίας και της επιθετικότητας», έγραψε ο επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης στο Χ.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της ανακριτικής επιτροπής της Ρωσίας, 133 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση. Την ευθύνη για την επίθεση, η οποία ήταν η πιο φονική στη Ρωσία τα τελευταία 20 χρόνια, έχει αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος».

Ωστόσο, η Ρωσία αναφέρει ότι ερευνά μια σύνδεση με την Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι το Κίεβο αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή στα χθεσινά γεγονότα.

«Ολοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν. Οποιος διέταξε την επίθεση θα τιμωρηθεί. Οι εχθροί μας δε θα μας διχάσουν», είπε νωρίτερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε διάγγελμά του τονίζοντας ότι οι δράστες της επίθεσης «προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT