Πολωνία: «Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων που προσεγγίζουν τα σύνορά του»

Πολωνία: «Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων που προσεγγίζουν τα σύνορά του»

Στις 24 Μαρτίου οι ένοπλες δυνάμεις της Πολωνίας κατήγγειλαν ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ «εισήλθε στον πολωνικό εναέριο χώρο»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο της κατάρριψης ρωσικών πυραύλων που πλησιάζουν πολύ κοντά στα σύνορά του, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Αντέρι Σέτζνα, στο πολωνικό μέσο ενημέρωσης RMF24.

«Διάφορες ιδέες αναλύονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης πυραύλων όταν βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορα της συμμαχίας», είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν την έγκριση της Ουκρανίας για να συμβεί.

Στις 24 Μαρτίου, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Πολωνίας, ένα ρωσικός πύραυλος κρουζ «εισήλθε στον πολωνικό εναέριο χώρο κοντά στην πόλη Οσερντοβ (Λούμπλιν Βοϊβοντέσιπ) και παρέμεινε εκεί για 39 δευτερόλεπτα», στο πλαίσιο επίθεσης στη δυτική Ουκρανία. 

Με αφορμή το περιστατικό, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Πολωνία, Σεργκέι Αντρέγιεφ, κλήθηκε στο πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις αλλά τελικά δεν εμφανίστηκε. Ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε στο κρατικό RIA Novosti ότι δεν δέχθηκε να πάει επειδή η πολωνική πλευρά δεν προσκόμισε στοιχεία για παραβίαση του εναέριου χώρου.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια του πολέμου στην Ουκρανία, η Πολωνία έχει καταγγείλει κι άλλες παραβιάσεις από την πλευρά της Ρωσίας. Τον περασμένο Δεκέμβριο η Βαρσοβία μίλησε για υπερπτήση ενός ρωσικού πυραύλου κρουζ στο έδαφός της, που είχε εκτοξευθεί στο πλαίσιο των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. 

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή