Τζο Μπάιντεν για Βαλτιμόρη: Φρικτό, ακούσιο ατύχημα

Τζο Μπάιντεν για Βαλτιμόρη: Φρικτό, ακούσιο ατύχημα

«Θα ανοίξουμε το λιμάνι και θα ξαναχτίσουμε τη γέφυρα όσο πιο γρήγορα γίνεται»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φρικτό, ακούσιο ατύχημα» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την πρόσκρουση πλοίου στη γέφυρα της Βαλτιμόρης που προκάλεσε την κατάρρευσή της. 

Τα ξημερώματα της Τρίτης το φορτηγό πλοίο Dali με σημαία Σιγκαπούρης προσέκρουσε σε έναν από τους πυλώνες της γέφυρας Φράνσις Σκοτ Κι, με αποτέλεσμα εκείνη να καταρρεύσει παρασύροντας στα νερά του ποταμού Πατάπσκο αυτοκίνητα – τουλάχιστον επτά, σύμφωνα με τη Baltimore Sun– και οδηγούς. Τουλάχιστον έξι άτομα αγνοούνται και αναζητούνται. 

«Ολα τα στοιχεία προς το παρόν συνηγορούν πως αυτό ήταν ένα φρικτό ατύχημα. Δεν υπάρχει αντίθετη ένδειξη, ούτε λόγος να υποτεθεί οποιαδήποτε πρόθεση. Το πλήρωμα του πλοίου ήταν σε θέση να ενημερώσει την υπηρεσία μεταφορών του Μέριλαντ πως είχε χάσει τον έλεγχο του πλοίου. Ως αποτέλεσμα, οι αρχές πρόλαβαν να κλείσουν την κίνηση στη γέφυρα πριν προσκρούσει το πλοίο, κάτι που αναμφισβήτητα έσωσε ζωές», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν στο απογευματινό μήνυμά του. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι η κυκλοφορία των πλοίων έχει διακοπεί και προτεραιότητα παραμένει η έρευνα για τους αγνοούμενους. 

Αναφερόμενος στις υποδομές που έχουν καταστραφεί ή κλείσει, είπε πως η γέφυρα έπαιζε νευραλγικό ρόλο στην περιοχή και καθημερινά τη διέσχιζαν περίπου 30.000 οχήματα, ενώ στο λιμάνι απασχολούνται περί τα 15.000 άτομα. 

«Θα ανοίξουμε το λιμάνι και θα ξαναχτίσουμε τη γέφυρα όσο πιο γρήγορα γίνεται» τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, ενημερώνοντας πως ο υπουργός Μεταφορών έχει μεταβεί στην πληγείσα περιοχή.  

«Πρόθεσή μου είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να πληρώσει το σύνολο του κόστους της γέφυρας. Ελπίζω το Κογκρέσο να εγκρίνει το σχέδιο», συνέχισε.

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στην πλοιοκτήτρια εταιρεία (σ.σ. σε σχέση με το κόστος ανέγερσης νέας γέφυρας) ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε: «Δεν θα περιμένουμε να συμβεί αυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή