Telegraph: Ο βρετανικός στρατός δεν θα άντεχε πάνω από δύο μήνες απέναντι στον ρωσικό

Telegraph: Ο βρετανικός στρατός δεν θα άντεχε πάνω από δύο μήνες απέναντι στον ρωσικό

Την παραδοχή έκανε ο αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βρετανικός στρατός δεν θα μπορέσει να πολεμήσει με τα ρωσικά στρατεύματα για περισσότερο από δύο μήνες, παραδέχτηκε ο αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, αντιστράτηγος σερ Ρομπ Μαγκάουαν σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph.

«Η Μεγάλη Βρετανία δεν θα μπορούσε να πολεμήσει με τη Ρωσική Ομοσπονδία για περισσότερο από δύο μήνες», παραδέχτηκε ο αναπληρωτής επικεφαλής του επιτελείου άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε πιθανούς μελλοντικούς πολέμους, οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον «επιχειρησιακό κίνδυνο» που σχετίζεται με την έλλειψη των απαραίτητων πόρων.

Η παραπάνω δήλωση έρχεται αφού ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Γκραντ Σαπς είπε στους βουλευτές ότι άσκησε πιέσεις στον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ και τον υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ για να πάρει περισσότερα χρήματα για την άμυνα στον νέο προϋπολογισμό, αλλά δεν το κατάφερε.

Υπόσχεση

Ο κ. Σαπς έκανε λόγο για άμεση ανάγκη αύξηση των κονδυλίων στο 2,5% του προϋπολογισμού όπως έχει υποσχεθεί να κάνει ο κ. Σούνακ μελλοντικά.

Αυτή η προοπτική δεν αρκεί για τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις. «Εχουμε καταστήσει πολύ σαφές ότι το ποσό των χρημάτων που ξοδεύουμε επί του παρόντος για πυρομαχικά…το οποίο είναι σημαντικό…δεν ταιριάζει, γενικά, με τις απειλές που αντιμετωπίζουμε», είπε ο Βρετανός αναπληρωτής επιτελάρχης.

«Είναι επίσης σαφές ότι πρέπει να δαπανήσουμε περισσότερα χρήματα, πέρα ​​από το πρόγραμμα που έχουμε, σε αυτό που ονομάζουμε ολοκληρωμένη αντιπυραυλική άμυνα», δήλωσε.

Ο πρώην υπουργός Αμυνας Μαρκ Φρανσουά ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν θα μπορούσε να πολεμήσει τον στρατό του Πούτιν για περισσότερους από μερικούς μήνες σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας, επειδή δεν έχουμε τα πυρομαχικά και τον εξοπλισμό για να το κάνουμε αυτό», και ο σερ Ρομπ παραδέχτηκε πως αυτό ισχύει.

Πηγή: The Telegraph, Daily Mail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή