Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο – Τι λέει στην επιστολή του από τη φυλακή

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο – Τι λέει στην επιστολή του από τη φυλακή

Ως πιθανότερη διάδοχός του φέρεται η αντιδήμαρχος Μπελερίνα Μπάλλα, συγχωριανή και - κατά κάποια αλβανικά ΜΜΕ - συγγενής του πρωθυπουργού Εντι Ράμα.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα, με επιστολή του από τις φυλακές Αυλώνα όπου κρατείται, ο δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο.  

Ο Γκόρο είχε συλληφθεί πριν λίγες μέρες, στο χωριό Δρυμάδες, κατόπιν εντολής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς SPAK, ως ύποπτος για εμπλοκή σε υπόθεση αγοραπωλησίας έκτασης γης στην Χειμάρρα.

Σχετικές καταγγελίες εναντίον του είχε εξαπολύσει και ο εκλεγμένος, επίσης προφυλακισμένος, δήμαρχος Χειμαρρας Φρέντυ Μπελέρης, ο οποίος έχει υποβάλλει και μήνυση εναντίον του για συγκεκριμένη περίπτωση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται επιχειρηματίας σύζυγος τέως υπουργού του Ραμα.

Για τις 29 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η διαδικασία εκλογής δημάρχου στην Χειμάρρα από το νυν δημοτικό συμβούλιο και ειδικότερα από τους δυο αντιδημάρχους.

Ως πιθανότερη διάδοχός του φέρεται η αντιδήμαρχος Μπελερίνα Μπάλλα, συγχωριανή και – κατά κάποια αλβανικά ΜΜΕ – συγγενής του πρωθυπουργού Εντι Ράμα.

Στην μακροσκελή δήλωση-παραίτηση, που απέστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Γκόρο, εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον ομογενειακών οργανώσεων και προσώπων στη Χειμάρρα, χωρίς πάντως να αναφέρει ονόματα. Κάνει λογο μεταξύ άλλων για λίστες εξαγοράς ψήφων, υποτροφίες, για «αδαείς ανθρώπους χωρίς ενδοιασμούς και ιδανικά», που στελεχώνουν σωματεία της μειονότητας, «προπαγανδιστική χειραγώγηση για την δήθεν διάσωση των περιουσιών της Χειμάρρας», κ.α.      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή