Ο Κρίστοφερ Νόλαν και η σύζυγός του θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον κινηματογράφο

Ο Κρίστοφερ Νόλαν και η σύζυγός του θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον κινηματογράφο

Ο Αμερικανοβρετανός σκηνοθέτης του «Οπενχάιμερ» και η σύζυγός του και παραγωγός ταινιών Εμα Τόμας, θα λάβουν από τη βρετανική κυβέρνηση τον τίτλο του ιππότη και της δούκισσας αντίστοιχα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν και η σύζυγός του και παραγωγός ταινιών Εμα Τόμας, θα λάβουν τον τίτλο του ιππότη και της δούκισσας αντίστοιχα, σε μια διάκριση από τη βρετανική κυβέρνηση για τις υπηρεσίες τους στον κινηματογράφο.

Στις αρχές του μήνα, ο Αμερικανοβρετανός σκηνοθέτης κέρδισε το πρώτο Οσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας στην καριέρα του για το «Οπενχάιμερ», τη δραματική ταινία για τον εφευρέτη της ατομικής βόμβας και την «κούρσα» για την κατασκευή της.

Η ταινία, στην οποία η Τόμας ήταν παραγωγός, σάρωσε στην φετινή τελετή των Οσκαρ, κατακτώντας συνολικά επτά βραβεία. Παραλαμβάνοντας το βραβείο καλύτερης ταινίας, η Τόμας δήλωσε: «Νομίζω ότι όλοι όσοι κάνουμε ταινίες ονειρευόμαστε αυτή τη στιγμή. Φαινόταν τόσο απίθανο να συμβεί».

Υπενθυμίζεται πως ο Κρίστοφερ Νόλαν είχε προταθεί στο παρελθόν για έξι Οσκαρ, αλλά δεν είχε κερδίσει ποτέ Οσκαρ σκηνοθεσίας μέχρι τη φετινή τελετή. Εκτός από το «Οπενχάιμερ», η Τόμας έχει επίσης εργαστεί σε μια σειρά άλλων δημοφιλών ταινιών του Νόλαν, όπως τα «Tenet», «Dunkirk», «Interstellar», «The Dark Knight», «The Prestige», «Batman Begins», «Insomnia» και «Memento».

Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν ήταν φοιτητές στο University College του Λονδίνου και παντρεύτηκαν το 1997. Εχουν τέσσερα παιδιά και ζουν στο Λος Αντζελες.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή