Ο Κρίστοφερ Νόλαν χτύπησε φλέβα χρυσού

Ο Κρίστοφερ Νόλαν χτύπησε φλέβα χρυσού

Αυτή τη στιγμή το «Οπενχάιμερ» έχει συγκεντρώσει 958 εκατ. δολάρια, ωστόσο μετά τα επτά χρυσά αγαλματίδια αποφασίστηκε η εκ νέου έξοδος σε τουλάχιστον 1.000 αίθουσες στην Αμερική

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιστρέφοντας τη γνωστή ρήση, φαίνεται πως ειδικά για τον Κρίστοφερ Νόλαν ισχύει το «ενός καλού μύρια έπονται». Με τον όρο «μύρια» να είναι σχεδόν… κυριολεκτικός. Επειτα από τη θριαμβευτική επικράτηση του δικού του «Οπενχάιμερ» στα Οσκαρ της περασμένης Κυριακής, ο Βρετανός σκηνοθέτης ετοιμάζεται να παραλάβει ένα ακόμη έπαθλο, αυτή τη φορά χρηματικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, αν η ταινία του διαβεί το κατώφλι του 1 δισ. δολαρίων στο box office, σε συνδυασμό με την οσκαρική νίκη του, η συνολική αμοιβή του Κρίστοφερ Νόλαν θα αγγίξει τα 100 εκατ. δολάρια.

Το ποσό μοιάζει απίστευτο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι κάπου εκεί κυμαίνεται το συνολικό μπάτζετ του «Οπενχάιμερ», ωστόσο η συμφωνία που έκανε ο Νόλαν με το στούντιο της Universal ως συμπαραγωγός, συν-σεναριογράφος και σκηνοθέτης προβλέπει ειδικά μπόνους, τα οποία τώρα ενεργοποιούνται. Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή το φιλμ έχει συγκεντρώσει 958 εκατ. δολάρια, ωστόσο μετά τα επτά χρυσά αγαλματίδια αποφασίστηκε η εκ νέου έξοδος σε τουλάχιστον 1.000 αίθουσες στην Αμερική, οπότε το φράγμα του 1 δισ. αναμένεται να σπάσει σχετικά εύκολα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το φιλμ «Οπενχάιμερ» είναι η εμπορικά πιο επιτυχημένη ταινία που κερδίζει το κορυφαίο Οσκαρ εδώ και 20 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή