Η Ρουμανία εντόπισε θραύσματα drone κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία

Η Ρουμανία εντόπισε θραύσματα drone κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ και Ρουμάνοι αξιωματούχοι έχουν γνωστοποιήσει έπειτα από παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν σκόπιμη επίθεση με στόχο τη χώρα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρουμανία, μέλος του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ότι εντόπισε θραύσματα από drone σε αγρόκτημα κοντά στον ποταμό Δούναβη και στα σύνορα με την Ουκρανία αργά χθες Πέμπτη.

Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στόχων στη δυτική και την κεντρική Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας.

«Το βράδυ της 28ης Μαρτίου του 2024, εντοπίστηκαν θραύσματα από εναέρια συσκευή (drone) σε γεωργική έκταση», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αμυνας της Ρουμανίας.

«Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, μαζί με εξειδικευμένες δομές στο πλαίσιο του Συστήματος Εθνικής Αμυνας, της δημόσιας τάξης και της εθνικής ασφάλειας, διεξάγει έρευνα για το περιστατικό», πρόσθεσε.

Αμοιβαία άμυνα

Το ΝΑΤΟ έχει δεσμευτεί για αμοιβαία άμυνα σε περίπτωση που κάποιο από τα μέλη του δεχθεί επίθεση.

Ωστόσο, η Ατλαντική Συμμαχία και οι Ρουμάνοι αξιωματούχοι έχουν γνωστοποιήσει έπειτα από παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν σκόπιμη επίθεση με στόχο τη χώρα.

Την Κυριακή, ρωσικός πύραυλος εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας, άλλου μέλους της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Η Βαρσοβία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, την αναστολή πτήσεων λόγω των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή