Ολυμπιακοί Αγώνες: Στρατιωτική συνδρομή από 35 χώρες στη Γαλλία

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στρατιωτική συνδρομή από 35 χώρες στη Γαλλία

Η συνδρομή θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μηχανοκίνητες περιπολίες, βοήθεια σε ζητήματα πλαστογραφίας, αντιμετώπισης ναρκών αλλά και μη επανδρωμένων αεροσκαφών

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτημα σε 45 χώρες για επιπλέον συνδρομή στρατιωτικού και αστυνομικού προσωπικού, για να συμβάλλει στα μέτρα προστασίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, έχει απευθύνει η Γαλλία, ενώ αρκετά κράτη έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά.

Η χώρα σχεδιάζει να αναπτύξει περίπου 45.000 αστυνομικούς, 20.000 ιδιωτικούς υπαλλήλους ασφαλείας και περίπου 15.000 στρατιωτικούς σε καθημερινή βάση.

Οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή καθώς και η απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων έχουν οδηγήσει τη γαλλική κυβέρνηση να αυξήσει τον συναγερμό ασφαλείας στο υψηλότερο επίπεδο.

«Τα μέτρα ασφαλείας, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη επαγρύπνηση για την ασφάλεια αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε την Παρασκευή αξιωματούχος του γαλλικού στρατού.

Σύμφωνα με πηγή από τη γαλλική κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών, τον περασμένο Ιανουάριο υποβλήθηκε το αίτημα για την ενίσχυση σε περίπου 45 χώρες, για περισσότερα από 2.000 άτομα, τόσο στρατιωτικό όσο και μη στρατιωτικό προσωπικό.

Το αίτημα περιλαμβάνει συνδρομή τόσο σε στρατιωτικές όσο και αστυνομικές αποστολές, μεταξύ άλλων μηχανοκίνητες περιπολίες, ειδικούς σε θέματα πλαστογραφίας, αντιμετώπισης ναρκών, καταπολέμησης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς και ομάδες σκύλων ανίχνευσης.

Σύμφωνα με την κυβερνητική πηγή, 35 χώρες έχουν μέχρι στιγμής ανταποκριθεί. Ηδη η Πολωνία και η Γερμανία έχουν απαντήσει θετικά, ενώ Μεγάλη Βρετανία και Ιταλία προτίθενται επίσης να συνεισφέρουν.

Οπως αναφέρει το Reuters, δεν είναι ασυνήθιστο σε διεθνείς διοργανώσεις, να προσκαλούνται ξένες αστυνομικές Αρχές για να συνδράμουν στη διαχείριση μεγάλου αριθμού ξένων επισκεπτών, ωστόσο, είναι σπανιότερο να ζητείται στρατιωτική συνδρομή.

Στο Μουντιάλ του Κατάρ, η Γαλλία παρείχε στρατιωτική υποστήριξη στις τοπικές Αρχές με τη μορφή σκύλων ανιχνευτών και προσωπικού, για την προστασία από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή