Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση του καρκίνου

Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση του καρκίνου

Η εμφάνιση του 75χρονου Κάρολου στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια να καθησυχάσει το κοινό σχετικά με την κατάσταση της υγείας του

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας συμμετείχε μαζί με την Καμίλα στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στο κάστρο του Ουίνδσορ σήμερα Κυριακή, στην πιο σημαντική δημόσια εμφάνισή του από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο τον περασμένο μήνα.

Ο Κάρολος χαιρέτισε, έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, τον τόπο ανάπαυσης της εκλιπούσας μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, όπου έφτασε για να παραστεί στη λειτουργία, διάρκειας περίπου μίας ώρας, που θα ήταν συντομότερη από ό,τι συνήθως.

Ο Κάρολος συνέχισε να εκτελεί το μεγαλύτερο μέρος των μη δημόσιων καθηκόντων του, όπως το να συναντά ξένους αξιωματούχους και να έχει τακτικές επαφές με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ.

Την περασμένη εβδομάδα δεν παρέστη στη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, αλλά εξέδωσε ηχητικό μήνυμα, στο οποίο εξέφραζε τη λύπη του που δεν ήταν εκεί και ευχόταν στο κοινό καλό Πάσχα.

Προσπάθεια να καθησυχάσει το κοινό

Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση του καρκίνου-1

Η εμφάνιση του 75χρονου μονάρχη ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια να καθησυχάσει το κοινό σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, μετά την ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ στις αρχές Φεβρουαρίου ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για απροσδιόριστο τύπο καρκίνου.

Η Κέιτ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, υποβάλλεται επίσης σε θεραπεία για καρκίνο και έχει διακόψει τα δημόσια καθήκοντά της.

Η πριγκίπισσα, ο σύζυγός της πρίγκιπας Ουίλιαμ και τα παιδιά τους δεν επρόκειτο να παραστούν στη λειτουργία.

Η ανακοίνωση της Κέιτ ότι και η ίδια πάσχει από καρκίνο έγινε στις 22 Μαρτίου, έπειτα από εβδομάδες εικασιών σχετικά με την υγεία της και μία μεγάλη εγχείρηση στην κοιλιά, στην οποία υποβλήθηκε, τον Φεβρουάριο.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι ξεκίνησε το πασχαλινό κήρυγμά του με έκκληση να προσευχηθούν για την πριγκίπισσα της Ουαλίας και τον βασιλιά.

«Προσευχόμαστε για αυτήν και τον βασιλιά και προσευχόμαστε για όλους εκείνους που υποφέρουν», δήλωσε.

Με πληροφορίες από AP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή