Επιδρομή στο «κέντρο διοίκηση της Ισλαμικής Τζιχάντ», ανακοίνωσε το Ισραήλ

Επιδρομή στο «κέντρο διοίκηση της Ισλαμικής Τζιχάντ», ανακοίνωσε το Ισραήλ

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το διοικητικό κέντρο της Ισλαμικής Τζιχάντ φέρεται να λειτουργούσε στο νοσοκομείο Αλ Ακσά της Γάζας.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον του κέντρου διοίκησης της Ισλαμικής Τζιχάντ, που φέρεται να λειτουργούσε στο νοσοκομείο Αλ Ακσά στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το κέντρο διοίκησης και οι τρομοκράτες χτυπήθηκαν με ακρίβεια, με σκοπό να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά σε μη εμπλεκόμενους πολίτες στην περιοχή του νοσοκομείου», ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού.

«Το κτίριο του νοσοκομείου Αλ Ακσά δεν υπέστη ζημιές και δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι τα νοσοκομεία στη Γάζα χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις ως βάσεις. Η Χαμάς και το ιατρικό προσωπικό απορρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Μάχες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι οι δυνάμεις του «εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες σε μάχη εκ του σύνεγγυς και εντόπισαν όπλα στην περιοχή του νοσοκομείου Αλ Σίφα» στη βόρεια Γάζα, καθώς και ότι «απέτρεψαν τη βλάβη αμάχων, ασθενών και ιατρικών ομάδων».

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη του «έπληξαν αρκετές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν για την εκτόξευση αντιαρματικών πυραύλων και όπου δρούσαν ελεύθεροι σκοπευτές, καθώς και έναν τρομοκράτη που πραγματοποίησε επίθεση εναντίον των στρατευμάτων».

Στην κεντρική Γάζα, ανακοίνωσε ότι «εξουδετερώθηκαν περισσότεροι από 15 τρομοκράτες», καθώς και ότι «δύο πυρήνες τρομοκρατών εξουδετερώθηκαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά».

Τέλος, για τη νότια Γάζα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «αρκετές τρομοκρατικές υποδομές εξαρθρώθηκαν, περίπου 15 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν από ακριβή πυρά ελεύθερων σκοπευτών και τα στρατεύματα εντόπισαν όπλα στην περιοχή».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT