Η Ρωσία παραδέχτηκε ότι οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για την επίθεση στη Μόσχα

Η Ρωσία παραδέχτηκε ότι οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για την επίθεση στη Μόσχα

Οι πληροφορίες των Ηνωμένων Πολιτειών για το χτύπημα ήταν «πολύ γενικές», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας, Σεργκέρι Ναρίσκιν

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας αντικατακατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πράγματι είχαν στείλει πληροφορίες στη Μόσχα για πιθανή επίθεση, ωστόσο, σχολίασε ότι οι πληροφορίες ήταν πολύ γενικές, όπως μετέδωσε το Interfax.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαίωσε πως η Ρωσία θα αποκαλύψει αυτούς που ήταν πίσω από την επίθεση στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 144 ανθρώπων.

Θα φτάσουμε σε αυτούς που έδωσαν την εντολή

«Θα φτάσουμε σίγουρα σε αυτούς που έδωσαν την εντολή», τόνισε ο Πούτιν σε συνάντηση με αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών.

«Πληρώσαμε πολύ υψηλό τίμημα και η ανάλυση της κατάστασης πρέπει να είναι εξαιρετικά αντικειμενική και επαγγελματική», πρόσθεσε.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι έχουν πληροφορίες που δείχνουν ότι πραγματοποιήθηκε από το αφγανικό παρακλάδι του δικτύου, το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K).

Η Ρωσία από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι έχει αποδείξεις για το ότι οι επιτιθέμενοι είχαν διασυνδέσεις με την Ουκρανία, κάτι που το Κίεβο αρνήθηκε και οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν ως ανοησία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή