Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με την Κάμαλα Χάρις στον Λευκό Οίκο

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με την Κάμαλα Χάρις στον Λευκό Οίκο

Ευγνωμοσύνη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για τη στήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν σε Ελλάδα και Κύπρο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευγνωμοσύνη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για την αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, την Τετάρτη το μεσημέρι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της K. Χάρις στη δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου εν όψει της ετήσιας δεξίωσης για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το απόγευμα.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο συνόδευε η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνιας Ελένη Κουναλάκη, η οποία διατηρεί στενές προσωπικές σχέσεις με την Κάμαλα Χάρις, καθώς και επιφανή στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, όπως ο Αντι Μανάτος και Μάικ Μανάτος.

Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ο κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την αντιπρόεδρο Χάρις για την αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στην αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ελλάδα και την Κύπρο και την ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Επιπλέον, ο κ. Ελπιδοφόρος μετέφερε επίσημη πρόσκληση εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αντιπρόεδρο Χάρις για επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνιας Ελένη Κουναλάκη, ο σύζυγός της Μάρκος Κουναλάκης, ο Αντι Μανάτος, ο Μάικ Μανάτος, ο Πίτερ Μπάρις, ο Νίκος Λογοθέτης, ο Skip Keesal και το ζεύγος Πιτ και Νίκη Μίτσελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή