Ρωσία: «Στο “μηδέν” ο διάλογος με το ΝΑΤΟ, αλλά δεν επιδιώκουμε ανοιχτή σύγκρουση»

Ρωσία: «Στο “μηδέν” ο διάλογος με το ΝΑΤΟ, αλλά δεν επιδιώκουμε ανοιχτή σύγκρουση»

Oι σχέσεις της Ρωσίας με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία επιδεινώνονται «με προβλέψιμο και σκόπιμο τρόπο», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σχέσεις Ρωσίας ΝΑΤΟ επιδεινώνονται, αλλά η Μόσχα δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε διαμάχη με κάποιο μέλος της Συμμαχίας, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Αλεξάντερ Γκρούσκο σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του με αφορμή την επέτειο των 75 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, ο Γκρούσκο είπε στο κρατικό πρακτορείο RIA ότι οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία επιδεινώνονται «με προβλέψιμο και σκόπιμο τρόπο» και πως η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες έχουν οδηγήσει τους διαύλους επικοινωνίας σε «μηδενικό σημείο».

«Είναι το στρατιωτικό αυτό μπλοκ έτοιμο για μια ανοιχτή σύγκρουση με τη Ρωσία; Θα πρέπει να ρωτήσετε τα ίδια τα μέλη του ΝΑΤΟ. Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση σε ό,τι αφορά τις χώρες-μέλη της συμμαχίας», είπε ο Γκρούσκο.

Οι δυνάμεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλαν στην Ουκρανία το 2022 με στόχο να αποτρέψουν την επέκταση του ΝΑΤΟ κοντά στη Ρωσία. Ωστόσο, μετά το ξέσπασμα του πολέμου, ο οποίος συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, τα μέλη της Συμμαχίας ανέρχονται πλέον σε 32, καθώς σε αυτήν έχουν πλέον ενταχθεί η Σουηδία και η Φινλανδία.

Το ΝΑΤΟ λέει ότι βοηθάει την Ουκρανία να παλέψει για την επιβίωσή της απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα και έχει παράσχει στο Κίεβο προηγμένα όπλα, στρατιωτική εκπαίδευση καθώς και πληροφορίες.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, τόνισε ότι στην πραγματικότητα αυτό καθιστά το ΝΑΤΟ μέρος της σύγκρουσης. Ο Πούτιν δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι μια άμεση σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ θα έφερνε τον πλανήτη μόλις ένα βήμα πριν από τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT