Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και 12 τραυματίες από νυχτερινή επίθεση στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και 12 τραυματίες από νυχτερινή επίθεση στο Χάρκοβο

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν πολυώροφες πολυκατοικίες και άλλες κατοικίες στο Χάρκοβο την Πέμπτη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν πολυώροφες πολυκατοικίες και άλλες κατοικίες στο Χάρκοβο την Πέμπτη τα ξημερώματα, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Χαρκόβου, Ολεγκ Σινεγκούμποφ, ανέφερε ότι στον αριθμό των νεκρών συμπεριλαμβάνονται τρεις διασώστες λόγω δεύτερου πλήγματος στο σημείο αρχικής επίθεσης. Πρόσθεσε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ότι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με τους τρεις να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η Ρωσία χρησιμοποίησε τουλάχιστον 15 ντρόουν στις επιθέσεις στο Χάρκοβο, έγραψε ο Ολ. Σινεγκούμποφ.

Ο στρατός της Ουκρανίας κατέρριψε 11 μη επανδρωμένα Shahed από τα 20 που εκτοξεύτηκαν στη χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο.

Κτίρια κατοικιών, καταστήματα, ιατρικές εγκαταστάσεις και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από την επίθεση, ανέφερε η εισαγγελία του Χαρκόβου στο Telegram.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν επίσης τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Zmiivska στην περιοχή, είπε ο κυβερνήτης, συνεχίζοντας την πίεση σε ένα ενεργειακό σύστημα που έχει δεχθεί επανειλημμένες επιθέσεις από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες εβδομάδες.

Εικόνες και βίντεο από το Χάρκοβο έδειχναν σκάλες από πυροσβεστικά οχήματα κάτω από τους προβολείς να εκτείνονται σε διαλυμένα διαμερίσματα στην κορυφή πολυώροφων πολυκατοικιών.

Ο ουκρανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Suspilne ανέφερε ότι ένα από τις πλήγματα προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε διαμερίσματα σε τρεις ορόφους ενός κτιρίου 14 ορόφων. Ανέφερε ότι τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν για τουλάχιστον μία ώρα από φόβο περαιτέρω χτυπημάτων.

Επιπλέον, μια εκπαιδευτική εγκατάσταση, ένα πολιτιστικό κέντρο και μια ιδιωτική κατοικία στην περιοχή του Ντνιπροπετρόβσκ χτυπήθηκαν από ντρόουν, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, προσθέτοντας ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Πηγή: Reuters, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT