Κρεμλίνο: Οι σχέσεις με το ΝΑΤΟ έχουν διολισθήσει σε ανοικτή σύγκρουση

Κρεμλίνο: Οι σχέσεις με το ΝΑΤΟ έχουν διολισθήσει σε ανοικτή σύγκρουση

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ έχουν διολισθήσει στο επίπεδο της άμεσης αντιπαράθεσης, δήλωσε ο Πεσκόφ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ) έχουν διολισθήσει στο επίπεδο της άμεσης αντιπαράθεσης, δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Ντμίτρι Πεσκόφ στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων από το Κρεμλίνο.

Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι οι ρωσο-νατοϊκές σχέσεις έχουν οξυνθεί εξαιτίας της φερόμενης ως νατοϊκής επιθετικότητας μέσω της Ουκρανίας.

«Στην πραγματικότητα, αυτές οι σχέσεις έχουν πλέον διολισθήσει στο επίπεδο της άμεσης αντιπαράθεσης. Πράγματι, οι χώρες του ΝΑΤΟ, η ίδια η συμμαχία εμπλέκεται ήδη στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ συνεχίζει την κίνησή του προς τα σύνορά μας, την επέκταση της στρατιωτικής του υποδομής προς τα σύνορά μας», είπε ο κ. Πεσκόφ.

Κρεμλίνο: Οι σχέσεις με το ΝΑΤΟ έχουν διολισθήσει σε ανοικτή σύγκρουση-1

Υπενθυμίζεται ότι η ονομαζόμενη από τη Μόσχα «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» κατά της Ουκρανίας από τον Φεβρουάριο του 2022 είχε σκοπό να μην πλησιάσει το ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα, άρα η παραπάνω δήλωση μπορεί και να εκληφθεί ως ομολογία αποτυχίας της προσπάθειας ανάσχεσης των νατοϊκών φιλοδοξιών κατά τη ρητορική της Μόσχας.

Ο κ. Πεσκόφ χαρακτήρισε επίσης το ΝΑΤΟ αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην ευρωπαϊκή ήπειρο που δεν συμβάλλει στην ασφάλεια.

Πηγή: Reuters, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή