Τζο Μπάιντεν: «Ιερή δέσμευση» για τις ΗΠΑ η υπεράσπιση των νατοϊκών εδαφών

Τζο Μπάιντεν: «Ιερή δέσμευση» για τις ΗΠΑ η υπεράσπιση των νατοϊκών εδαφών

«Η ιερή δέσμευση που αναλαμβάνουμε απέναντι στους συμμάχους μας, να υπερασπιζόμαστε κάθε σπιθαμή εδάφους του ΝΑΤΟ, ενισχύει παράλληλα και τη δική μας ασφάλεια», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ιερή δέσμευση που αναλαμβάνουμε απέναντι στους συμμάχους μας, να υπερασπιζόμαστε κάθε σπιθαμή εδάφους του ΝΑΤΟ, ενισχύει παράλληλα και τη δική μας ασφάλεια δίνοντας στις ΗΠΑ ένα ανάχωμα εφάμιλλο του οποίου δεν υπάρχει στον κόσμο», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα για τη συμπλήρωση 75 ετών από τη σύσταση του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Το ΝΑΤΟ «είναι η σπουδαιότερη στρατιωτική συμμαχία που έχει υπάρξει ποτέ», σημειώνει ο 81χρονος Αμερικανός ηγέτης στην ανακοίνωσή του, διαφοροποιούμενος όμως έτσι από τον 77χρονο Ντόναλντ Τραμπ.

Μπάιντεν και Τραμπ διεκδικούν εκ νέου την προεδρία των ΗΠΑ, προσεγγίζοντας ωστόσο πολύ διαφορετικά το ΝΑΤΟ απέναντι στο οποίο ο Τραμπ είναι πολύ πιο επιφυλακτικός και επικριτικός.     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή