Meta: Θα επισημαίνει το περιεχόμενο που παράγεται μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης

Meta: Θα επισημαίνει το περιεχόμενο που παράγεται μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης

«Προβλέπουμε να αρχίσουμε να επισημαίνουμε τα περιεχόμενα που έχουν δημιουργηθεί από Τεχνητή Νοημοσύνη τον Μάιο του 2024», εξήγησε η υπεύθυνη για την πολιτική περιεχομένου του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηχους, φωτογραφίες και βίντεο που έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης θα αναγνωρίζει η Meta στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται.

Η απόφαση που έλαβε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Μάιο, σε μια προσπάθεια να συνεισφέρει στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης.

«Προβλέπουμε να αρχίσουμε να επισημαίνουμε τα περιεχόμενα που έχουν δημιουργηθεί από Τεχνητή Νοημοσύνη τον Μάιο του 2024», εξήγησε την Παρασκευή σε ανάρτησή της η Μόνικα Μπίκερτ, αντιπρόεδρος επιφορτισμένη με τις πολιτικές περιεχομένου της μητρικής εταιρείας των Facebook, Instagram και Threads.

Διευκρίνισε δε πως η αναφορά «Made with AI» θα περιλαμβάνει «έναν μεγαλύτερο αριθμό περιεχομένων βίντεο, ηχητικών αρχείων και φωτογραφιών», σε σύγκριση με ό,τι ίσχυε μέχρι στιγμής.

Αυτά τα περιεχόμενα θα επισημαίνονται από την πλατφόρμα, εάν εντοπίζει «δείκτες ποιότητας φωτογραφίας Τεχνητής Νοημοσύνης» ή εάν «χρήστες αναφέρουν πως αναρτούν στο διαδίκτυο περιεχόμενα που έχουν παραχθεί από την Τεχνητή Νοημοσύνη», υπογράμμισε η ίδια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο όμιλος θεωρεί πλέον ότι είναι προτιμότερο να προσθέτει «ετικέτες και πλαίσιο» σε αυτά τα περιεχόμενα, παρά να τα αφαιρεί όπως έκανε μέχρι σήμερα.

Εντούτοις, η Meta διευκρίνισε πως θα συνεχίζει να αποσύρει από τις πλατφόρμες της κάθε περιεχόμενο, είτε έχει δημιουργηθεί από άνθρωπο είτε με τη βοήθεια της ΤΝ, το οποίο θα αντίκειται στους κανόνες της «κατά της παρέμβασης στην εκλογική διαδικασία, του εκφοβισμού, της παρενόχλησης και της βίας».

Μετρά επίσης στο δίκτυό της «περίπου 100 ανεξάρτητους ελεγκτές γεγονότων (fact-checkers)» προκειμένου να εντοπίζουν τα «ψευδή ή παραπλανητικά» περιεχόμενα που δημιουργούνται από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η μητρική εταιρεία του Facebook είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο την επιθυμία της να επισημαίνει κάθε φωτογραφία που δημιουργείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη, μια απόφαση που ελήφθη με φόντο τη μάχη κατά της παραπληροφόρησης. Αλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Microsoft, η Google ή η OpenAI έλαβαν παρόμοιες δεσμεύσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή