Υεμένη: Δύο πλοία στοχοθετήθηκαν στον Κόλπο του Αντεν

Υεμένη: Δύο πλοία στοχοθετήθηκαν στον Κόλπο του Αντεν

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στα πλοία ούτε τραυματισμοί ναυτικών

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey ανακοίνωσε πως έλαβε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες πλοίο στοχοθετήθηκε την Κυριακή στον Κόλπο του Αντεν, περίπου 102 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Μουκάλα στην Υεμένη.

«Στα σκάφη που βρίσκονται κοντά έγινε σύσταση να επιδεικνύουν προσοχή και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα», ανέφερε η εταιρεία, η οποία δεν διευκρίνισε ποιος ευθύνεται για την επίθεση ούτε έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.

Σε ένα δεύτερο συμβάν, πύραυλος έπεσε κοντά σε πλοίο στον Κόλπο του Αντεν, χωρίς να προκληθούν ζημιές στο σκάφος ή τραυματισμοί στα μέλη του πληρώματος.

Το περιστατικό σημειώθηκε 59 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού του Αντεν στην Υεμένη, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ναυτιλιακών Εμπορικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, UKMTO.

«Ο πλοίαρχος του σκάφους αναφέρει ότι πύραυλος έπεσε στο νερό κοντά στην αριστερή πλευρά του σκάφους», επισημαίνει η UKMTO στην ανακοίνωσή της. «Δεν αναφέρθηκε καμία ζημιά στο σκάφος και το πλήρωμα αναφέρθηκε ότι είναι ασφαλές», πρόσθεσε.

Η UKMTO δεν διευκρίνισε ποιος εξαπέλυσε τον πύραυλο ούτε έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.

Σημειώνεται πως οι φιλοϊρανοί μαχητές Χούθι πραγματοποιούν εδώ και μήνες επιθέσεις εναντίον της ναυσιπλοΐας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστινίους στον πόλεμο της Γάζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT